Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorii români la Londra, NATO şi Consiliul Europei, premiaţi de MAE pentru activitatea din 2012

Marţi, 11 Decembrie 2012 (14:42:49)

Ion Jinga, ambasadorul României în M.Britanie, Sorin Ducaru, ambasadorul la NATO, Stelian Stoian, ambasadorul pe lângă Consiliul Europei, precum şi celula de criză pentru situaţiile de urgenţă consulară au fost premiate marţi cu diplome pentru activitatea din 2012, de către ministrul Titus Corlăţean

"Am dorit într-un context aniversar, aniversăm anul acesta 150 de ani de diplomaţie modernă românească, de la înfiinţarea primului Departament al trebilor străine, să onorăm o serie de ambasadori, de diplomaţi, dar şi o structură specială din MAE pentru activitatea deosebită pe care o realizează", a declarat Corlăţean.

El a arătat că diploma acordată celulei de criză din MAE, primită de secretarul general al ministerului, Robert Cazanciuc, cel care coordonează activitatea acestui organism MAE, a avut în 2012 un rol "extrem de important" având în vedere situaţiile de criză din Siria, Fâşia Gaza, precum şi cea cu accidentul de circulaţie din sudul Franţei, lângă Marsilia.

Întrebat cum îşi doreşte să funcţioneze MAE în 2013, în caz că va rămâne şef al diplomaţiei, Corlăţean a spus că vrea ca ministerul să rămână "o instituţie de elită" şi să susţină în exterior interesele românilor "printr-o diplomaţie activă şi profesionistă".

"Îmi doresc ca Ministerul Afacerilor Externe, o instituţie care trebuie să rămână de elită în administraţia românească, să performeze mai profesionist, să existe o dinamică mult mai substanţială, pentru că interesele românilor trebuie susţinute într-o perioadă de criză economică mondială, de reaşezări ale centrelor de putere, trebuie susţinută printr-o diplomaţie activă şi profesionistă. Cred eu, şi aţi văzut şi astăzi o echipă de ambasadori profesionişti în MAE, care îşi vor face datoria:, a afirmat Corlăţean.

MAE a organizat în acest an mai multe evenimente dedicate aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea, în 27 iulie 1862, a "Ministerului Afacerilor Străine" al României moderne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorii români la Londra, NATO şi Consiliul Europei, premiaţi de MAE pentru activitatea din 2012.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorii români la Londra, NATO şi Consiliul Europei, premiaţi de MAE pentru activitatea din 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei