Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Din cauza zăpezilor

Parcările subterane din Centru, cele mai căutate garaje din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recent inauguratele parcări subterane din centrul Sucevei au devenit cele mai căutate garaje din municipiul reşedinţă de judeţ după ce iarna şi-a arătat colţii atât prin temperaturi foarte scăzute, cât şi prin căderi masive de zăpadă.

Deschise non-stop, încălzite şi mai ales gratuite, locurile de parcare din subteranul zonei centrale au fost ocupate aproape toate imediat ce au început ninsorile.

Astfel, de câteva zile, indicatoarele luminoase care informează şoferii despre numărul de locuri disponibile în fiecare parcare indică aproape mereu 00. Rareori, pe indicatoare apar una-două locuri libere, dar nu pentru mult timp, pentru că numărul celor dornici să aibă unde parca este foarte mare.

Ieri, în doar câteva minute petrecute în interiorul parcării subterane, puteau fi observaţi zeci de şoferi care îşi încercau norocul, intrând chiar de indicatorul le spunea că parcarea este plină.

Neîncrezători, făceau câte un tur al parcării şi plecau dezamăgiţi, în cel mai bun caz unii observând pe careva ce se pregătea să iasă.

Aglomeraţia din aceste zile este explicabilă în condiţiile în care mare parte din cele 162 de locuri de parcare au fost ocupate de cei care şi-au lăsat acolo maşinile pe termen lung, scăpând de grija deszăpezirii lor, de găsirea unui loc de parcare în zona în care locuiesc, mai ales după ce lateralele străzilor au fost blocate cu zăpada împinsă de pe carosabil, sau chiar de teama că nu le va porni maşina din cauza gerului, parcările subterane fiind în permanenţă încălzite.

De altfel, aşa se poate observa cel mai lesne care sunt maşinile care stau acolo de multă vreme şi care sunt cele care au intrat mai de curând – după zăpada topită şi bălţile de apă create în jurul lor.

În multe zone nu era pic de apă pe jos, semn că maşinile respective sunt lăsate acolo de ceva timp, exact ca într-un garaj, dar pentru care proprietarul maşinii nu trebuie să plătească nimic, nici măcar impozit, deşi are condiţii mai bune ca oriunde.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat încântat de faptul că parcările subterane au căutare şi că lumea s-a învăţat să meargă acolo să lase maşina, dar, pe de altă parte, spune că menirea lor nu este de a fi folosite drept garaje permanente.

„În măsura în care constatăm o blocare a parcărilor subterane cu prea multe maşini lăsate acolo zi de zi e posibil să începem aplicarea regulamentului mai devreme decât am anunţat iniţial.

Este bine că au căutare parcările subterane, dar rostul lor este să fluidizeze traficul rutier, prin reducerea maşinilor parcate pe lateralele străzilor intens circulate din zona centrală de către cei care vin cu diverse probleme acolo şi au nevoie să lase maşina undeva pentru câteva minute sau câteva ore”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Conform regulamentului de funcţionare a parcărilor subterane, aprobat de Consiliul Local Suceava, parcarea autovehiculelor este gratuită pentru cel mult 12 ore într-un interval de 24 de ore, depăşirea acestei limite fiind sancţionată cu amenzi de până la 1.000 de lei.

Totuşi, regulile adoptate nu se aplică încă, după ce, la inaugurarea parcărilor subterane, edilul sucevean a anunţat că până pe 15 decembrie nu se aplică regulamentul, pentru a lăsa timp populaţiei să se înveţe cu modalitatea de funcţionare a parcărilor subterane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcările subterane din Centru, cele mai căutate garaje din Suceava.
 Vizualizări articol: 3170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Parcările subterane din Centru, cele mai căutate garaje din Suceava4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romani frate trimis de
(11 dec 2012, 11:17:11
pai daca romanul nu e prost destul pana nu e si fudul.
2.   Ce bine de cei din Centru! Aşa da recunoştinţă! trimis de
(11 dec 2012, 11:27:25
Ei, aşa mai da! Şi mie mi-ar fi plăcut să am aşa garaj - făcut gratis - şi să pot porni maşina dimineaţa fără probleme chiar pe cel mai mare ger, fără să pierd timpul curăţând zăpada... nu-i aşa, măi Radu' lu' maică-ta, cetăţean cu înaltă conştiinţă civică? Şi alţii de teapa lui!! Păi, îţi mai aduci aminte, băi tataie, cum astă vară erai tare indignat când a câştigat dl. Lungu alegerile locale, cum îl trimeteai pe dl. Lungu în Burdujeni, acolo unde a câştigat detaşat din cauză că după 20 de ani cetăţenii de acolo s-au văzut cu străzi cu canalizare, apă de Berchişeşti, şi cu străzile asfalatate? Ai/aţi pe acolo prin zonă să vezi/vedeţi cum a ieşit? Eu am fost.. e impecabil. Şi mai ştim că în oraş, chiar în zona centrală, dl. Lungu a ieşit pe locul 2. Acum, când totul e frumos şi bine, hai să votăm... USL!!! Şi asta cred că au făcut-o şi o parte din cei care îşi parchează maşinile GRATIS în aceste parcări subterane! Aşa da recunoştinţă!
3.   La noi ca la nimeni trimis de
(11 dec 2012, 12:47:45
nicaieri in lumea asta nu sa mai auzit sa stai 12 ore intr-o parcare si sa nu platesti.......parca ar fi facute pentru "bastinasii" din centru si cei de la banci inclusiv angajatii eon....toti am suferit din cauza disconfortului creat de realizarea acestor parcari ,dar nu-i drept sa se acorde 12 ore fara plata.....este suficient 1,2 ore....sau genilomi sfecla cel care a venit cu propunerea sta si el in centru?.....app harsovschi ,am citit in presa ca a propus 14 ore de stationare fara plata...sa-i fie rusine de aceasta propunere....in final eu am incredere in primarul lungu caci va remedia aceasta situatie sa nu stea nicio masina mai mult de 1-2 ore fara sa plateasca......app eu stau in burdujeni si am avut treaba in centru ,dar nu am gasit loc de parcare in nicio parcare subterana.......banuiti oare ca in functie de cat de ingaduitori sunte-ti o sa va atrageti votantii?....va spun eu GRESITI
4.   Niste idioti trimis de
(11 dec 2012, 12:55:39
ca daca i-as numi tarani as jigni niste oameni onesti....cum dracu sa nu taxezi parcarea? pe ce bani s-a facut? de unde se recupereaza banii? dar pt intretinere cin` plateste...cum pot fi asha idioti? la padure cu voi...la cules de mure...ca altceva nu meritati...
5.   Timp de parcare gratuit 12ore?????? trimis de
(11 dec 2012, 13:24:08
E clar,aceste parcari au fost facute pentru locuitorii din zona si pentru toti salariatii de la institutiile din centru.Dar aceste parcari au fost facute din banii nostrii ai tututor cetatenilor din Suceava.Propun sa se scrire pe ele PARCARI PRIVILEGIATE.
Parcarile au doar 155 locuri.Cum poti sa stabilesti timpul de stationare gratis 12 ore?Pai asa toti salariatii de la Consiliu judetean,prefectura,Bancile din jur,Eon,salariatii de la toate magazinele din centru care vin dimineata la servici le lasa bine mersi in parcare si le iau la 16 cand pleaca.Si toti cei care vin cu o problema in centru unde lasa masinile?Aceste parcari sunt pentru soferii care vin ocazional in centru si care nu stau mult timp.Si pentru turisti.Acest timp de parcare gratuit trebuia stabilit la 1 ora.

5.1  RE: Timp de parcare gratuit 12ore?????? trimis de
(11 dec 2012, 13:33:20
Măi băiatule, da' ce isteţ mai eşti! Sau acum te-ai deşteptat că USL-ul a câştigat şi alegerile parlamentare? Păi du-te măi tataie la Consiliul tău local USL, cu care te lăudai în vară - dacă mai ţii minte ce scriai atunci -, şi spune-le că au făcut o mare PROSTIE! Că doar acest Consiliu local USL A APROBAT acest Regulament de parcare!!! Da' tu săracu' de tine, bucuros aşa de tare în aceste zile, ai şi uitat! Na' ce să-i faci? Te scuzăm...
6.   Catre Alter trimis de
(11 dec 2012, 13:25:58
Esti distrus frate ca PDL a pierdut zdrobitor.Dar asa e viata,cand nu esti informat si nu judeci mergi cu cei care nu trebuie.
6.1  RE: Catre Alter trimis de
(11 dec 2012, 14:51:16
Ei, aici greşeşti, măi fraţicule! Eu nu sunt distrus deloc! Ba' din contră, mie afacerea mea îmi merge chiar mai bine, deşi ăsta nu este meritul guvernului Ponta, sau a celor anterioare! Ci datorită muncii mele. Pentru că eu nu-mi câştig banii din politică! Şi poţi fi sigur că eşti în eroare când spui că nu sunt informat, pen'că specificul muncii mele cere să fiu informat şi să mă informez...happy Că a pierdul PDL-ul? Asta-i viaţa, nenicule! E treaba lor! Eu nu sunt nici membru PDL! Eu de fapt trebe' să fiu apolitic! Deci nici aici n-am pierdut nimic.. Eu sunt însă liber (la fel ca şi tine, nu-i aşa?) să aleg cu cine vreau să merg alături pe drumul politic al zonei noastre, al judeţului sau localităţii unde locuiesc! Cât despre USL, să nu ne îmbătăm cu apă rece! De-acum nu mai au nici o scuză! Până acum, de când au ajuns la putere după răsturnarea guvernului Ungureanu au tot lălăit-o, ba cu Bruxell-ul, ba cu Referendumul.. Însă greul de abia acum începe. Iar capitalul de încredere de care se bucură din partea poporului nu va ţine mult!! Şi n-o vor putea ţine numai cu măsuri populiste. Citeşte dacă vrei articolul scris de dl. Cristian Hostiuc de la Ziarul Financiar şi vei vedea cu ce anume va avea de luptat USL-ul în continuare! Sper pentru zona noastră că vor face treabă bună! Dar eu am mai văzut de ce au fost în stare, atunci când ei se numeau doar PSD, iar Preşedinte era dl. Iliescu, Prim-Ministru era dl. Năstase, Preşedinte de CJ era dl. Mârza, iar Primar era dl. Marian Ionescu. Oare istoria se va repeta? Sper să nu!
7.   ... trimis de
(11 dec 2012, 13:46:15
In Brasov sunt automate de parcare unde bagi monezi si ti se elibereaza un tichet pentru o anumita perioada in functie de cati bani ai introdus. De ce Brasovenii sunt mai destepti decat noi ?
7.1  RE: ... trimis de
(11 dec 2012, 19:24:49
Nu numai in Brasov in toata lumea civilizata dai banul si iei un tichet valabil citeva ore mai mult sau mai putin.
Nu va preucupati ca dupa 15 dec SURPRIZA si atunci gasim si locuri libere ptr toata lumea
8.   Ai tot respectul meu domnule primar ! trimis de
(11 dec 2012, 14:11:56
In orasele noastre comuniste este nevoie de asemenea investitii si ele fac parte din genul de activitati benefice electorilor ! Sa ne traiesti d-le PRIMAR !
9.   Daca tot au fost banii de la UE, trebuia etajat! trimis de
(11 dec 2012, 15:07:14
La primele discutii, am contribuit si noi, aici, cu sugestia sa se faca etajat, presupunind ca in timp, se vor aglomera si nici nu se va rezolva problema centrului. Pacat, ne trebuie alti bani si o nou locatie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei