Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean trimite ţărilor UE, NATO evaluare a alegerilor şi aşteptărilor la desemnarea premierului

Marţi, 11 Decembrie 2012 (15:09:16)

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a anunţat că va trimite marţi scrisori omologilor din ţările UE şi NATO, precum şi conducerii UE şi Consiliului Europei, cuprinzând o evaluare a MAE privind alegerile, dar şi aşteptările privind desemnarea premierului.

"Voi trimite în această după-amiază un număr de scrisori adresate omologilor mei din statele membre UE şi NATO, voi trimite conducerii UE şi la Consiliul Europei, o evaluare a noastră, a MAE, cu privire la alegerile din România, la rezultatul alegerilor şi aşteptările legitime ca aceste rezultate să fie respectate de toţi actorii politici din România prin desemnarea premierului pe care cetăţenii români l-au susţinut prin votul masiv acordat", a declarat Corlăţean.

De asemenea, el a subliniat că "Europa democratică şi lumea democratică" au ca principiu respectarea voinţei clar exprimată de cetăţeni.

"Există un principiu democratic care este respectat în Europa democratică şi în lumea democratică. Voinţa clară exprimată de cetăţeni la momentul votului este respectată şi trebuie să fie respectată şi în interiorul ţării, şi în exteriorul ţării", a spus ministrul de Externe.

Întrebat despre afirmaţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, referitoare la faptul că nu are nicio dificultate în a colabora cu premierul Victor Ponta, Corlăţean a răspuns: "Bineînţeles că nu există niciun fel de dificultate".

Corlăţean a afirmat şi duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că "aşteptarea cetăţenilor României şi aşteptarea partenerilor internaţionali ai României este legată de necesitatea ca toţi actorii politici din România să respecte voinţa cetăţenilor români".

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a declarat luni la Oslo, unde participa la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace decernat Uniunii Europene, că nu vor exista dificultăţi în a colabora cu premierul român Victor Ponta, relatează Reuters, în pagina electronică.

"Noi am exprimat unele îngrijorări cu privire la anumite decizii adoptate în România, dar eu cred că premierul Ponta a răspuns îngrijorărilor noastre şi şi-a dovedit angajamentul de a corecta lucruri care au fost nepotrivite, din punctul nostru de vedere", a declarat Barroso pentru Reuters.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean trimite ţărilor UE, NATO evaluare a alegerilor şi aşteptărilor la desemnarea premierului.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean trimite ţărilor UE, NATO evaluare a alegerilor şi aşteptărilor la desemnarea premierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei