Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Nu avem comisii de negociere pentru Guvern, se discută între liderii USL

Marţi, 11 Decembrie 2012 (15:54:27)

 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că la nivelul USL nu vor exista "comisii de negociere" pentru viitorul Guvern, deciziile urmând a fi luate între liderii Uniunii şi "încă un om, doi", precizând că numele miniştrilor vor fi stabilite după alocarea portofoliilor pe partide.

"În legătură cu comisii de negociere, nu prea e cu comisii aici. Ca să înţelegeţi foarte bine mecanismul de naştere al Guvernului, lucrurile stau altfel decât s-a întâmplat altă dată în alte coaliţii. Am făcut aşa şi în mai, o să facem aşa şi de această dată, pentru că e mai bine. (...) Formula e în felul următor, premierul, pentru că este premier, pentru că el şi nu altcineva, nu grupuri mari comisii şi colective asumă această responsabilitate, face o propunere în baza unei viziuni, a unei gândiri, face o propunere de structură de Guvern. O discutăm, dacă o asumăm mergem mai departe", a explicat Antonescu.

El a menţionat că negocierile privind formarea noului Guvern vor avea loc între liderii USL.

"Toate lucrurile acestea se discută între copreşedinţii alianţei, între preşedinţii partidelor, încă un om, doi. Nu se fac comisii care să poarte negocieri interminabile. Toţi paşii care se fac pe calea acestor înţelegeri sunt aduşi de fiecare dintre preşedinţii partidului în forurile statutare ale partidului, sunt acceptate sau nu. Dacă nu sunt acceptate ne întoarcem la discuţii", a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu a precizat că abia după stabilirea noii structuri a Cabinetului se va pune problema miniştrilor care vor deţine portofoliile.

"În momentul în care avem fiecare ministerele fără a definitiva persoanele - fără a vorbi despre persoane - ministerul «cutare» este la PNL, el şi-a asumat responsabilitatea politică de a desemna acolo o persoană, venim în forurul statutar, în Consiliu Naţional, avem aceste ministere, aprobăm sau nu chestiunea asta, după care facem propuneri. Oricine are dreptul de a face aceste propuneri în Consiliul Naţional Executiv, se votează după toate regulile statutare şi după toate regulile artei, ieşim cu o echipă de oameni de acolo şi o oferim domnului Ponta spre binele întregii ţări", a afirmat Antonescu.

Totodată, el a admis că în viitorul Guvern este posibil să nu se regăsească numele unor actuali miniştri. "Este posibil, pentru că şi structura va fi simţitor diferită şi după cum e clar că sunt nume care se vor regăsi este posibil să fie şi nume care nu mai apar, care fac alte opţiuni", a susţinut Antonescu, după ce a fost întrebat dacă sunt cazuri de miniştri pe funcţii care vor pierde susţinerea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Nu avem comisii de negociere pentru Guvern, se discută între liderii USL.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Nu avem comisii de negociere pentru Guvern, se discută între liderii USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei