Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2012 - Anul XVII, nr. 288 (5193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Luni sunt închise 11 unităţi din Arad, Vâlcea, Prahova şi toate şcolile din Timiş, Suceava

Duminică, 9 Decembrie 2012 (20:44:45)

 

Cursurile vor fi suspendate luni în opt şcoli din Arad, Vâlcea şi Prahova, precum şi în toate unităţile de învăţământ din Timiş şi Suceava, fiind posibil ca alte 20 de unităţi din Dâmboviţa să nu poată primii elevii din cauza lipsei de energie electrică, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei.


Potrivit datelor transmise Ministerului Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) de către inspectoratele şcolare judeţene, luni, 10 decembrie, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Timiş şi Suceava cursurile vor fi suspendate integral din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Totodată, cursurile vor fi suspendate luni în Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Dorobanţi, judeţul Arad şi în două şcoli generale din localităţile Voineasa şi Mălaia, din judeţul Vâlcea, din cauza drumurilor blocate de zăpezii, se arată într-un comunicat de presă al MECTS.

Secretarul de stat din MECTS Stelian Fedorca a declarat pentru MEDIAFAX că luni vor mai fi suspendate cursurile în opt şcoli din Breaza şi Comarnic, judeţul Prahova.

Alte opt şcoli şi 12 grădiniţe din judeţul Dâmboviţa riscă să nu îşi poată primi elevii din cauza lipsei de energie electrică, a precizat MECTS.

Secretarul de stat a precizat că la nivel naţional sunt 20.250 de unităţi de învăţământ.

Inspectorul şcolar general din Timiş, Cornel Petroman, a declarat că s-a luat decizia ca luni, 10 decembrie, toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie închise din cauza zăpezii, decizia putând fi prelungită şi pentru ziua de marţi, în funcţie de condiţiile meteorologice.

"Condiţiile nu sunt cele dorite, am decis să suspendăm cursurile în data de 10 decembrie în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Nu se poate circula pe unele drumuri, astfel că este mai bine să suspendăm. Mâine (luni - n.r.) vom discuta într-un consiliu administrativ dacă vremea se menţine rea şi va fi zăpadă în continuare să suspendăm şi marţi, dar deocamdată decizia este pentru ziua de luni", a spus Petroman.

Luni vor fi închise toate cele 823 de unităţi şcolare din judeţul Suceava, decizia fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, din cauza ninsorilor abundente, a anunţat prefectul Florin Sinescu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a decis să suspende luni cursurile la Şcoala Generală Dorobanţi şi la grădiniţa din localitate, din cauză că drumurile sunt înzăpezite în zonă, iar cadrele didactice care fac naveta ar putea să rămână blocate pe drum.

Primarul din Dorobanţi, Pavel Almaşi, a declarat că vor sta acasă aproximativ 160 de copii. El a precizat că localnicii au fost anunţaţi despre suspendarea cursurilor, iar orele pierdute de copii vor fi recuperate sâmbătă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Luni sunt închise 11 unităţi din Arad, Vâlcea, Prahova şi toate şcolile din Timiş, Suceava.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Luni sunt închise 11 unităţi din Arad, Vâlcea, Prahova şi toate şcolile din Timiş, Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei