Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2012 - Anul XVII, nr. 288 (5193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură CFR

Şeful de tren filmat în timp ce lua şpagă, retrogradat pe postul de vânzător de bilete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful de tren filmat cu camera ascunsă de reporterii Monitorului de Suceava în timp ce lua bani de la doi călători, chiar în ziua în care zeci de controlori au fost săltaţi într-un mare dosar de corupţie, a fost retrogradat pe postul de vânzător de bilete la staţiile din zona Gării Paşcani. După ce au analizat imaginile video surprinse de reporterii de la Monitorul, şefii de la sucursala Iaşi a CFR Călători au decis să-l sancţioneze disciplinar pe şeful de tren, cu mutarea pe un post inferior timp de două luni de zile.

Iordan Vintilă, directorul sucursalei Iaşi a CFR Călători, a declarat: “Am considerat că ceea ce a fost semnalat în presă este suficient de clar pentru a lua măsuri în conformitate cu ceea ce prevede Codul Muncii. Respectivul şef de tren este retrogradat pe postul de vânzător de bilete. Ţin să precizez că în această perioadă el nu este casier, nu are gestiune, ci este doar vânzător de bilete. Are un cartonaş galben din partea nostră şi, dacă mai comite o abatere în următoarele 12 luni, se va ajunge la desfacerea contractului de muncă, conform Codului Muncii.”

 

Discuţia blatist-naş

Pe 25 octombrie 2012, ziua în care controlorii CFR au fost zguduiţi de scandalul dosarului de corupţie la care ofiţeri sub acoperire au lucrat un an şi jumătate, reporteri de la Monitorul de Suceava au vrut să testeze dacă se mai poate merge cu „naşul”. Am ales ultimul tren de navetişti, Regio 5508, Suceava-Paşcani, care pleacă la ora 23.01 din Suceava Nord. După ce ne-am cumpărat cu 7,4 lei două bilete preţ întreg Suceava-Vereşti, ne-am urcat în tren, aşteptând sosirea controlorului.

După salutul de bună seara, discuţia blatist-naş a fost extrem de scurtă. I-am întins 5 lei, ne-a întrebat unde mergem, a luat banii şi a plecat. Ideea era să ne scuzăm că nu am avut timp să ne luăm bilet, însă controlorul nu a avut timp de asemenea discuţii şi a plecat repede mai departe. În Gara Vereşti, unde am coborât, am încercat să purtăm o discuţie cu controlorul, însă la vederea camerelor de luat vedere acesta a dat drumul la tren şi s-a ascuns. Pe respectivul tren erau doi controlori, un bărbat şi o femeie, primul fiind şef de tren şi având domiciliul în Paşcani.  

 

CFR a sporit numărul de supra-controale în trenuri 

Iordan Vintilă, directorul sucursalei Iaşi a CFR Călători, a mai precizat că în ultima lună personalul CFR şi poliţiştii de la Transporturi Feroviare efectuează acţiuni de control într-un ritm foarte intens, fiind acoperite cât mai multe trenuri posibil.

„Permanent avem echipe de control şi la Suceava, nu avem cum acoperi toate trenurile, însă facem tot posibilul pentru a reduce şi chiar a elimina călătoria frauduloasă”, a spus Iordan Vintilă, care are ca obiectiv principal creşterea încasărilor din bilete.

În momentul de faţă, numeroşi controlori de tren, în majoritate cei care sunt anchetaţi în marele dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, sunt suspendaţi din funcţii şi retrogradaţi pe alte posturi în cadrul CFR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful de tren filmat în timp ce lua şpagă, retrogradat pe postul de vânzător de bilete.
 Vizualizări articol: 2748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Şeful de tren filmat în timp ce lua şpagă, retrogradat pe postul de vânzător de bilete5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 dec 2012, 11:18:15
De ce nu a fost dat afara?
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 dec 2012, 12:52:29
DE ce?? ptr ca banii luati erau mancati impreuna cu marii... ce e asa de greu de inteles? dupa 2 luni apele se linistesc..iar omul nostru continua sa bage banul in buzunare..dar cu mai mare atentie
2.   E tara tuturo posibilitatilor trimis de
( 8 dec 2012, 12:21:54
Si tu de ce nu l-a dat afara,pentru cal dor picioarele si sa mai stea si el pe scaun Dar eu nu inteleg spaga nu e luare de mita?
2.1  RE: E tara tuturo posibilitatilor trimis de
( 8 dec 2012, 13:40:22
... tu nu intelegi nimic.
3.   ... trimis de
( 8 dec 2012, 12:38:46
Daca oamenii si-ar cumpara bilet, "nasii" ar fi doar o legenda.
3.1  RE: ... trimis de
( 8 dec 2012, 15:33:54
Daca oamenii ar primi la locul de munca un salariu decent (in concordanta cu actualele preturi), atunci in mod sigur si-ar permite sa cumpere bilet si nu ar apela la ,,nasi,,.Iar ,,nasii,, daca ar avea un salariu decent nu ar accepta spaga,ati vazut ce simplu e sa raspundem la aceasta dilema.
3.2  RE: ... trimis de
( 8 dec 2012, 21:30:17
Scuze ...dar daca nici angajatii cfr nu au salarii bune atunci cine din tara asta ar mai aveahappy
4.   Comentariu trimis de
( 9 dec 2012, 14:19:09
Este f. simplu de ce n-a fost dat afara , cu toate ca e penala fapta: mai marii lui sefi isi incasau spaga zilnica de la tovarasu' nas, l-au tras pe linie moarta cateva luni , pana se linistesc apele , apoi il muta'' disciplinar'' pe un interregio ,mai la caldut, unde poate face bani mai multi si mai ''curati''!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei