Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Nu se reia nicio finanţare; ar fi bine dacă de la Guvern ar pleca azi-mâine răspunsuri la CE

Marţi, 20 Noiembrie 2012 (14:10:02)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că ar fi extrem de productiv dacă nu ar mai fi declaraţii că se reia finanţarea pe programele europene, el spunând că "nu se reia nicio finanţare" şi că ar fi bine dacă, azi-mâine, ar pleca de la Guvern răspunsuri cu argumente convingătoare la CE.

"Ar fi extrem de productiv dacă nu am mai auzi declaraţii «se reia finanţarea», pentru că nu se reia nicio finanţare, abia de ieri a venit auditul UE pe POSDRU, care sper să aibă un rezultat bun şi să se poată relua finanţarea", a spus Băsescu.

El a apreciat că ar fi "extrem de util dacă foarte rapid Guvernul ar trimite explicaţii pentru programele proaspăt presuspendate pentru că nici până acum nu s-a primit niciun răspuns al Guvernului României cu privire la cele reclamate a fi rezolvate".

"Deci, dacă astăzi-mâine ar pleca aceste răspunsuri cu argumente convingătoare, ar ajuta de asemenea", a subliniat preşedintele.

"Nu este suficient ca preşedintele să fie credibil şi vechi. Dacă în spatele lui regele e gol, nu poţi să convingi", a mai spus Traian Băsescu.

El s-a declarat convins că răspunsurile la scrisorile de presuspendare sunt pregătite, numai că ar trebui trimise.

Premierul Victor Ponta a anuţat, luni, că POSDRU va fi deblocat în această săptămână, urmând a reîncepe transmiterile de cereri de decontare către Comisia Europeană, el arătând că Guvernul a reuşit şi deblocarea Programului Operaţional Regional şi Programului Operaţional Sectorial pe Mediu.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, vineri, că eşecul concilierii între PE şi CE privind rectificarea bugetului UE pe 2012 afectează "foarte serios" şi bugetul României, Bruxelles-ul nemaiavând bani în acest an pentru rambursări în cazul deblocării plăţilor pe POSDRU.

Tot vineri, premierul declara că ar fi o şansă ca în 15 decembrie să apară un compromis între CE şi PE pe această temă.

"Noi am acceptat condiţiile financiare, am făcut acţiunile pentru repornirea POSDRU şi transmitem cererile de decontare, dar Bruxelles ne spune că nu are să ne dea banii. Am discutat despre această situaţie şi există o şansă ca în ultima sesiune a PE din 15 decembrie de la Strasbourg să apară un compromis între CE şi PE. Suntem victime ale unei situaţii dificile între PE şi CE", a arătat Ponta.

În 7 noiembrie, premierul spunea că pentru deblocarea POSDRU va avea loc o misiune de audit în perioada 19-21 noiembrie.

"La POSDRU urmează să avem misiunea de audit, 19-21 (noiembrie - n.r.), care să certifice îndeplinirea tuturor condiţiilor şi acceptarea corecţiilor financiare, şi implicit, în luna decembrie, trimiterea către decontare a tuturor facturilor la POSDRU. Programul Operaţional Regional poate fi şi urmează să fie deblocat în luna decembrie", a declarat Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Nu se reia nicio finanţare; ar fi bine dacă de la Guvern ar pleca azi-mâine răspunsuri la CE.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Nu se reia nicio finanţare; ar fi bine dacă de la Guvern ar pleca azi-mâine răspunsuri la CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei