Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţia financiară a românilor influenţează numărul accidentelor de circulaţie

Marţi, 20 Noiembrie 2012 (18:26:37)

Un  studiu realizat de Institutul pentru Prevenirea Criminalităţii relevă faptul că numărul accidentelor de circulaţie din România se schimbă în funcţie de situaţia economică a ţării, cel actual, din plină criză economică, indicând peste 9.000 de accidente, la fel ca la începutul anilor '90.

Potrivit acestui studiu, în 1990, când numărul maşinilor din România era de maxim două milioane, la nivel naţional au fost înregistrate 9.700 de accidente rutiere, care s-au soldat cu moartea a 3.782 de persoane.

După 21 de ani, când cifra automobilelor înmatriculate la nivel naţional a atins cifra de 5,5 milioane, numărul de accidente s-a meţinut aproximativ acelaşi, 9.200, însă numărul morţilor a fost de 2.018 persoane, mai mic cu 1.764 de victime.

În acest sens, poliţiştii au explicat faptul că scăderea numărului de morţi se datorează, în mare parte, de creşterea nivelului de siguranţă oferit, prin construcţie, de autovehicule, odată cu modernizarea acestora. Studiul demonstrează că dinamica accidentelor rutiere se schimbă şi în funcţie de situaţia economică a ţării.

Astfel, în perioada 1990 - 2003, numărul accidentelor rutiere a scăzut de la 9.700 până la 6.689, adică a înregistrat o scădere de 31 la sută.

Din 2003 şi până în 2008, când România a cunoscut o creştere economică bruscă, s-au înregistrat cu 59,1 la sută mai multe accidente, care au crescut de la 6.689 la 10.645.

Ulterior, din anul 2008, când criza financiară a început să se facă simţită şi în România, numărul de accidente a scăzut brusc, cu 12,7 la sută, de la 10.645 până la 9.290.

GRSP România (Parteneriatul Român de Siguranţă Rutieră) a organizat, marţi, 20 noiembrie, la Radisson Blu din Bucureşti, un workshop pentru jurnalişti pe tema siguranţei rutiere, în care au fost expuse, între altele, date statistice şi studii de caz.

Tema sigurantei rutiere a fost abordată din mai multe perspective: umanitară, instituţională, a sănătăţii publice, cât şi din cea de business.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situaţia financiară a românilor influenţează numărul accidentelor de circulaţie.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Situaţia financiară a românilor influenţează numărul accidentelor de circulaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei