Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Diferenţă enormă

TPL înlocuieşte vechile maxi-taxi cu microbuze moderne, dotate full-option

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de mâine, pe străzile Sucevei vor circula două noi microbuze de transport public în comun, care înlocuiesc vechile maxi-taxi din parcul auto al TPL.

Cele două microbuze vor circula pe cel mai lung traseu de maxi-taxi al TPL din municipiul reşedinţă de judeţ – linia 30, care porneşte de la Gostat Iţcani, merge pe Gheorghe Doja spre Burdujeni, pe la Moldova, iar de acolo urcă înspre Obcini.

Directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc, a precizat că cele două microbuze au fost achiziţionate din fondurile proprii ale societăţii, pentru a înlocui o parte din vechile microbuze de maxi-taxi, cu o uzură de peste 12 ani.

“În parcul auto al TPL sunt zece microbuze de maxi-taxi care acoperă şase trasee, dar din ele doar şapte maşini mai sunt funcţionale. Pentru că au o uzură de peste 12 ani, costurile de întreţinere şi reparaţii sunt foarte mari, încât am considerat că cea mai bună soluţie este să le înlocuim cu maşini noi. Deocamdată nu ne-am permis să cumpărăm decât două microbuze moderne, dar ne-ar trebui minim zece pentru a răspunde necesităţilor de pe traseele pe care le acoperim”, a declarat directorul TPL.

Costul de achiziţie al unui microbuz Otokar Centro C a fost de 81.000 de euro, fără TVA, ambele fiind livrate în varianta full-option, cu o mulţime de facilităţi atât pentru şofer, cât şi pentru pasageri, în preţ fiind incluse chiar şi revizia şi garanţia autovehiculelor, după cum a precizat Anca Şchiopu, reprezentantul de vânzări al MHS Truck&Bus, firma care a câştigat licitaţia organizată de TPL.

Microbuzele au o capacitate de 23 de pasageri, din care 15 locuri pe scaune şi opt în picioare, sunt dotate cu aer condiţionat şi două sisteme de încălzire, extrem de utile pe perioada de iarnă, asigurând funcţionarea maşinii şi la temperaturi foarte scăzute. Nu lipsesc nici dotările speciale, precum rampă de urcare pentru persoanele cu dizabilităţi, posibilitatea de înclinare a microbuzului, pentru a ajunge cu rampa de urcare la nivelul bordurii sau butoane speciale de atenţionare a şoferului asupra intenţiei pasagerilor de a coborî la staţia următoare, amplasate în mai multe puncte cheie, pentru acces facil.

Nu în ultimul rând, unul dintre avantajele noilor autovehicule care completează parcul auto al TPL este consumul redus, de 12-14 litri la suta de kilometri în oraş, comparabil cu cel al unui autoturism personal, dar de aproape patru ori mai mici decât cel al autobuzelor mari cu care TPL acoperă principalele trasee de transport public local, astfel încât conducerea societăţii ia în calcul şi varianta utilizării lor şi pe traseele principale, în afara orelor de vârf, pentru a înlocui autobuzele care merg mai mult goale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TPL înlocuieşte vechile maxi-taxi cu microbuze moderne, dotate full-option.
 Vizualizări articol: 4177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 12 voturi
TPL înlocuieşte vechile maxi-taxi cu microbuze moderne, dotate full-option4.6512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vin mirlanii si le picteaza! trimis de
(20 nov 2012, 14:09:36
Sa le instalati camere video ca altfel mirlanii ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei