Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Doi fotbalişti de excepţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, un lanţ de evenimente m-a împiedicat să urmăresc în direct meciurile internaţionale. Am reuşit însă să văd ulterior rezumatele şi chiar câteva meciuri în întregime. Dar cred că şi toate golurile, câteva zeci. Dintre ele, două sunt absolut memorabile, cel mai spectaculos fiind cel al lui Ibrahimovici, despre care nu cred că e cazul să detaliem: cine l-a văzut îl va ţine minte până în ultima clipă a vieţii, iar cine nu l-a văzut îl poate oricând căuta online. Pentru mine este cel mai frumos văzut vreodată, intrând în clasamentul meu personal înaintea celui înscris de Bobby Charlton pentru Manchester United în finala Cupei Campionilor din 1969 contra celor de la Benfica Lisabona şi al lui Gicu Dobrin contra lui Dinamo, când Argeşul i-a furat titlul în ultima etapă. Ceea ce este într-adevăr deosebit la Ibra este seria evident interminabilă de realizări de excepţie. L-am văzut de atâtea ori înscriind prin execuţii-unicat încât mă întreb dacă nu are cumva vreun deranjament la neuroni care îl face să gândească şi să practice fotbalul altfel decât oamenii normali. Cele 4 goluri înscrise Angliei nu fac decât să confirme faptul că atunci când se autoproclamă cel mai bun fotbalist din lume s-ar putea să aibă dreptate sută la sută. Aici discuţia se poate extinde şi în altă direcţie: adică de ce să candideze la acest titlu neapărat fotbalişti din cele mai bune echipe din lume (Real şi Barcelona) care şi când ratează trofeul suprem tot numai ei sunt luaţi în calcul? Oare or fi cu adevărat Messi şi CR7 mai buni decât Ibra? Dar Didier Drogba, care a câştigat cam de unul singur Champions' League pentru Chelsea are vreun defect? În sfârşit, hai să trec şi la al doilea fotbalist de excepţie despre care vorbeam la început. Se numeşte Gardoş. Pasa dată de el adversarului a fost aproape de perfecţiune, pe care însă a atins-o câteva secunde mai târziu când aceeaşi minge i-a trecut printre craci. A fost o fază în egală măsură memorabilă cu golul lui Ibra. Doi fotbalişti de excepţie, decisivi. Cu ei merg la sigur: la victorie sigură şi, respectiv la înfrângere sigură. Belgia nu ne-a bătut? Şi ce-i cu asta?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fotbalişti de excepţie.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Doi fotbalişti de excepţie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Van basten? trimis de
(20 nov 2012, 12:05:06
Finala Campionatului european de fotbal din 1988, Olanda - Rusia, scor 2 - 0, un gol foarte frumos, de asemenea...
2.   Iolanda/Suedia trimis de
(27 dec 2012, 10:10:03
Draga Dorule Zlatan sau Ibra cum ii spui tu are extra neuroni cultivati bine aici in Suedia si mai ales talent si ambitie cu carul!! I-ai citit cartea?? fa rost de ea daca nu...De mult am vrut sa iau legatura cu tine, ba chiar te-am si sunat pana acum doi ani de sarbatori si din pacate nu am dat de tine....Toate bune asa cat se poate pe la noi! Iolanda/Suedia Contacteaza-ma pe: Facebook: Dumitrescu Maria

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei