Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Nu am stenogramele, dar confirm faptul că bugetul propus de Van Rompuy este inadmisibil

Marţi, 20 Noiembrie 2012 (14:10:39)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu are stenogramele discuţiei cu premierul Victor Ponta privind participarea la Consiliul European, dar a confirmat faptul că în discuţia avută cu acesta a susţinut ideea că propunerea de buget făcută de Herman Van Rompuy este "inadmisibilă".

Băsescu a fost întrebat dacă ar fi de acord să dea publicităţii stenogramele discuţiei cu Victor Ponta, despre care premierul susţinea că vor confirma faptul că şeful statului nu susţine proiectul de buget propus de Van Rompuy.

"Şi acum o cataloghez la fel. Vă pot spune că discuţia a avut loc în birou şi în birou la mine nu se înregistrează. Nu am stenogramele acestei discuţii, dar vă confirm. Propunerea este inacceptabilă ... inadmisibilă. De aceea spun «să negociem», de aceea am început negocierile chiar cu preşedintele Van Rompuy", a răspuns Băsescu.

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, faptul că preşedintele Traian Băsescu se opune utilizării dreptului de veto de către România în Consiliu, el întrebând, retoric, ce soluţie are şeful statului care să fie mai inteligentă decât cea exprimată de premierii Cameron şi Rajoy.

"Dar ce altă soluţie inteligentă are domnul Băsescu, atât timp cât au declarat că propunerea domnului Van Rompuy este inacceptabilă şi va fi blocată prin veto atât primul ministrul al Marii Britanii cât şi alţi prim-miniştri, ultimul care a făcut-o ieri este primul-ministru Mariano Rajoy, al Spaniei. Deci, ce idee inteligentă, mai inteligentă decât alţi prim-miniştri are domnul Băsescu?", a spus Ponta.

Premierul a arătat că Traian Băsescu are de ales la Consiliul European între a se bate pentru România şi a se bate pentru scaunul lui.

"Asta trebuie să facă joi, iar poziţia Guvernului este să se bată pentru România, nu pentru scaunul lui", a spus Ponta.

El a precizat că în discuţia pe care a avut-o săptămâna trecută cu preşedintele Traian Băsescu a discutat despre poziţia României, stabilind, de comun acord, că varianta de buget exprimată de Van Rompuy este "inacceptabilă" pentru România.

"Săptămâna trecută s-a discutat, a spus şi domnia sa, acum sper să-şi amintească sau să scoată stenogramele, că propunerea domnului Van Rompuy este inacceptabilă pentru România. Inacceptabilă, ce înseamnă, ca să traducem să înţeleagă şi domnul Băsescu? Înseamnă că foloseşti instrumentul prevăzut de Tratat şi folosit de România în primăvară, când a fost vorba de Serbia", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nu am stenogramele, dar confirm faptul că bugetul propus de Van Rompuy este inadmisibil.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Nu am stenogramele, dar confirm faptul că bugetul propus de Van Rompuy este inadmisibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei