Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta susţine că gradul de absorbţie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%

Marţi, 20 Noiembrie 2012 (13:57:21)

Premierul Victor Ponta afirmă că gradul de absorbţie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%, România reuşind să atragă până în prezent 4 miliarde euro din cele peste 19 miliarde euro alocate României pentru perioada 2007-2013.

El a cerut miniştrilor, la începutul şedinţei de marţi a Guvernului, să prezinte public "aceste cifre reale", arătând că în dezbaterile televizate ar fi prezentate date inexacte, cu un grad de absorbţie de numai 10%.

"La politica de coeziune, din cele 19 miliarde afectate României pentru perioada 2007-2013, plus regula n+2, au intrat - şi mi-a confirmat-o chiar domnul Gherghina (secretar de stat în Ministerul Finanţelor-n.r.) - au intrat 4 miliarde. Patru din nouăsprezece nu ies 10% pe nicio matematică, patru din nouăsprezece înseamnă 20%. E puţin, e foarte puţin, dar vă rog să comunicaţi corect şi să nu lăsaţi minciunile repetate, cum că România are sub 10% şi atunci nu mai trebuie să primească nimic. Nu, are 20%! La momentul preluării guvernării, avea într-adevăr sub 10%, însă pe baza a ceea ce am reuşit în această toamnă, şi anume acceptarea corecţiilor financiare şi îndreptarea acelor neregularităţi constatate în perioada 2009-2011, la sfîrşitul acestui an putem reîncepe trimiterea de cereri de decontare pentru POSDRU, pentru Dezvoltare Regională şi pentru Mediu", a afirmat Ponta.

Acesta a adăugat că, pentru fondurile structurale, în fiecare an gradul de absorbţie la plăţile directe în agricultură este de aproape 100%, iar în cazul politicii de dezvoltare rurală gradul de absorbţie este de 50% până în acest moment.

Ponta a afirmat că deblocarea Programelor Operaţionale pentru Transporturi şi Creşterea Competitivităţii Economice nu va avea loc anul acesta din cauza problemelor grave constatate pentru perioada 2009-2011.

"Am văzut că argumentul - este un argument iresponsabil, dar nu mă miră - că să nu mai primim bani europeni, că şi aşa nu i-am cheltuit nici pe aceştia. Argumentul a venit din partea unei foste ministre foarte bună la absorbţie, care acum a zis că dacă nu am cheltuit banii pe vremea domniei sale, să nu mai primim nici în 2014-2020. În cazul Programului Operaţional Transporturi, DLAF a sesizat DNA şi o să-i transmit într-un plic închis doamnei ministru Boagiu constatările, ca să nu o mai văd pe la conferinţele de presă, referitor la Nădlac-Arad", a afirmat premierul.

Premierul Ponta afirma recent, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX, că proiectul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac, finanţat şi de către Uniunea Europeană, a fost licitat în condiţii considerate de Comisia Europeană ca fiind greşite, astfel este posibilă rezilierea contractului şi organizarea unei noi licitaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta susţine că gradul de absorbţie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta susţine că gradul de absorbţie a fondurilor europene de coeziune a ajuns la 20%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei