Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2012 - Anul XVII, nr. 265 (5170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liceenii şi profesorii, provocaţi printr-o competiţie să găsească soluţii la problemele comunităţii

Luni, 12 Noiembrie 2012 (15:13:00)

Liceenii şi profesorii din toată ţara sunt provocaţi, între 12 noiembrie şi 12 decembrie, să găsească soluţii la problemele ce afectează viaţa comunităţii din care fac parte, luni fiind lansată competiţia de proiecte Manifesto, iar cei care vor fi declaraţi câştigători vor primi premii în bani.

Competiţia de Proiecte Manifesto este parte a programului Cluburile de Film Manifesto, iniţiativă de educaţie non-formală a Asociaţiei "Oricum", care stimulează mintea şi curajul liceenilor printr-un circuit simplu: filme documentare, dezbateri aprinse şi acţiuni sociale.

Cum se poate ajunge la lucruri mari pornind de la idei mici ? Manifesto îşi propune să găsească cele mai îndrăzneţe idei de schimbare socială venite din partea tinerilor şi să le aducă la viaţă. Concursul se adresează liceenilor din toată ţara, însă participarea e condiţionată de trei factori importanţi: o echipă de maximum cinci elevi, un profesor coordonator şi o propunere isteaţă", se aratăîntr-un comunicat de presă, remis agenţiei MEDIAFAX.

Competiţia de proiecte cuprinde două etape: perioada de înscrieri şi de consiliere (12 noiembrie - 12 decembrie) şi o şcoală de iarnă pe tema antreprenoriatului social dedicată finaliştilor (8 -12 ianuarie). Trei echipe inspirate vor ieşi învingătoare la finalul concursului: una dintre ele va primi 1.000 de euro, iar celelalte două câte 500 de euro pentru implementarea proiectelor propuse în comunitate.

"Propunerile înscrise trebuie să identifice şi să soluţioneze probleme locale inspirate din temele documentarelor Manifesto: dezvoltare economică, alimentaţie sănătoasă, egalitate socială, diversitate culturală şi păstrarea tradiţiilor, protejarea mediului, activism civic. Copiii pot propune o campanie de promovare a hranei sănătoase, un proiect de recondiţionare a unui parc, o iniţiativă de strângere de fonduri sau un mini-sistem de finanţare pentru liceeni. Nu există limite, doar doze diferite de curaj, imaginaţie şi creativitate", arată comunicatul.

Punerea în practică a ideilor de schimbare se va face cu ajutorul implicării profesioniştilor ING Bank România. Pe toată perioada competiţiei, aceştia vor oferi îndrumare în câteva domenii necesare dezvoltării unui proiect: comunicare, marketing, management de proiect, leadership şi financiar. Interacţiunea dintre elevi, profesori şi specialiştii ING Bank România se va face prin intermediul unei platforme interactive şi cu ajutorul unor video-testimoniale.

Scopul competiţiei Manifesto este dezvoltarea gândirii creative şi a abilităţilor necesare transformării unei idei într-un proiect realizabil. Pe termen lung, proiectul îşi propune să suplinească lipsa educaţiei non-formale în liceele româneşti, să cultive spiritul civic şi să crească comunităţi de tineri curajoşi în şcoli.

Cluburile de Film Manifesto sunt prezente în 17 licee din 26 de oraşe ale ţării prin proiecţii şi dezbateri lunare pe tema educaţiei globale. Pornind de la documentare provocatoare, tinerii sunt încurajaţi să acţioneze pentru o lume mai bună, susţine sursa citată.

Tinerii înscrişi în competiţie - care este oficial deschisă de luni, 12 noiembrie - au la dispoziţie o lună pentru a construi un proiect social valoros, conform cerinţelor din formularul de înscriere, disponibil pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie. Drumul de la idee la realitate implică pasiune, imaginaţie, curaj, dar şi spirit de echipă, viziune, planificare - lucruri care nu se învaţă la şcoală, dar care sunt absolut necesare pentru a da viaţă unei iniţiative curajoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceenii şi profesorii, provocaţi printr-o competiţie să găsească soluţii la problemele comunităţii.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liceenii şi profesorii, provocaţi printr-o competiţie să găsească soluţii la problemele comunităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei