Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2012 - Anul XVII, nr. 265 (5170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MJ: Camera Deputaţilor a fost informată asupra percheziţiei şi reţinerii lui Trăşculescu

Ministrul Justiţiei (MJ), Mona Pivniceru, l-a informat ieri pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, asupra " asupra percheziţiei şi reţinerii" lui Alin Trăşculescu, "acuzat de săvârşirea unei infracţiuni flagrante de corupţie", se precizează într-un comunicat al MJ.

"Astăzi, 11 noiembrie 2012, în baza datelor comunicate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, în temeiul art. art. 72 alin. 3 din Constituţia României (republicată), art. 23 alin. 3-4 din Legea nr. 96/1996 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor (republicată) şi art. 194 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, ministrul justiţiei a informat preşedintele Camerei Deputaţilor asupra percheziţiei şi reţinerii domnului deputat Trăşculescu Alin-Silviu acuzat de săvârşirea unei infracţiuni flagrante de corupţie ce face obiectul unui dosar penal instrumentat de către procurorii anticorupţie", se arată în comunicatul MJ.

 Anterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a primit din partea Ministerului Justiţiei solicitarea pentru ridicarea imunităţii în cazul lui Alin Trăşculescu.

 Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, tot pentru MEDIAFAX, că luni la ora 16.00 va avea loc o şedinţă a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea Justiţiei în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu, precizând că cel mai probabil marţi cererea va ajunge în plenul Camerei.

 Camera Deputaţilor are un termen de 20 de zile pentru a se pronunţa asupra solicitărilor de ridicare a imunităţii în cazul unui deputat, iar deputaţii pot decide, în situaţii precum cea a deputatului PDL Alin Trăşculescu, inclusiv asupra revocării măsurii de reţinere.

 Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost reţinut, sâmbătă, de procurorii anticorupţie, cercetat pentru trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, a informat DNA.

 În acelaşi dosar, este cercetat Marian Valeriu Calotă, asociat și administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată (cinci acte materiale), șantaj comis în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (patru acte materiale), se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

 

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trășculescu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic (PDL - n.r.), a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză), inițial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin amenințare pe denunțător să remită lui sumele solicitate.

 Pentru obținerea banilor, susţin procurorii, deputatul a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR) cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător.

 

MDTR a fost condus, în perioada decembrie 2009 - februarie 2012, de Elena Udrea, tot de la PDL.

Marian Calotă, care a fost şi el reţinut, va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că flagrantul a fost realizat sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Focşani.

 Deputatul Alin Trăşculescu, care este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti, se află, în prezent, în arestul Poliţiei Capitalei.

Avocatul lui Trăşculescu, Cristian Ene, a declarat că a depus o plângere la DNA împotriva ordonanţei de reţinere emisă de procurorii anticorupţie pe numele politicianului, pe care o consideră "nejustificată".

 Ene a spus că deputatul nu şi-a însuşit nici o sumă de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MJ: Camera Deputaţilor a fost informată asupra percheziţiei şi reţinerii lui Trăşculescu.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 16 voturi
MJ: Camera Deputaţilor a fost informată asupra percheziţiei şi reţinerii lui Trăşculescu4.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei