Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2012 - Anul XVII, nr. 265 (5170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va subvenţiona parţial costurile autorităţilor locale pentru aparatele de colectare deşeuri

Luni, 12 Noiembrie 2012 (14:30:07)

Guvernul este dispus să subvenţioneze parţial, de la bugetul de stat, costurile autorităţilor locale pentru aparatele de colectare selectivă a deşeurilor, a declarat premierul Victor Ponta, arătând că îşi doreşte să nu mai trăiască "în ţara PET-urilor", a sticlelor de plastic şi a cutiilor aruncate.

"Îmi doresc să nu mai trăiesc în ţara PET-urilor, a sticlelor de plastic, a cutiilor aruncate peste tot, pe orice drum, în spatele oricărei clădiri şi mai ales, eu am vorbit de Delta Dunării, dar acolo este o situaţie cu totul şi cu totul specială în care când vezi o sticlă de plastic sau un PET e o adevărată agresiune, dar e valabil în toată ţara. Şi cred că nimeni nu-şi doreşte să trăiască în ţara PET-urilor, dar nimeni n-a făcut până acum lucruri foarte concrete (...) O să studiem inclusiv ideea unui proiect naţional în care utilizarea acestor aparate de colectare selectivă a deşeurilor să fie subvenţionată inclusiv de bugetul central în cazul autorităţilor publice locale. Vreau să văd cât mai multe primării care au asemenea sisteme. Dacă ei îşi cumpără aparatele, jumătate din sumă sunt dispus să le suport de la bugetul de stat. Vreau să văd staţiunile, fie că vorbim de Mamaia, Sinaia, Herculane, vreau să văd pline de asemenea proceduri şi tehnologie, pentru că la mare sau la munte stai printre PET-uri, dai peste PET-uri, este boala secolului XX şi XXI", a spus Ponta, prezent la lansarea de către Ministerul Mediului a unui proiect de de îmbunătăţire a colectării şi reciclării deşeurilor de ambalaje PET şi a dozelor de aluminiu de la populaţie.

El a apreciat că astfel de aparate ar trebui montate în jurul marilor restaurante, cluburi, stadioane.

Premierul a arătat că pentru protecţia mediului trebuie să existe un parteneriat cu autorităţile locale şi că România, ca şi celelalte state, este foarte aproape de pagube ireparabile în acest domeniu, fiind necesar ca în ultimul ceas să fie luate măsuri eficiente.

El a adăugat că speră ca toate voucherele obţinute de cei care accesează aceste maşini să fie cheltuite la achiziţionarea de alimente, iar anul viitor frigiderele să fie mai pline cu produse româneşti, bio şi vândute cu factură, astfel încât să nu mai fie îmbogăţite toate firmele asiatice şi extraeuropene care aduc legume şi fructe "din plastic", la figurat, fără plata taxelor.

Ponta a făcut referire şi la Programul Operaţional Sectorial pentru Mediu, arătând că a discutat cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi că orice corecţie financiară necesară pentru continuarea acestui program va fi aprobată în aceste zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va subvenţiona parţial costurile autorităţilor locale pentru aparatele de colectare deşeuri.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va subvenţiona parţial costurile autorităţilor locale pentru aparatele de colectare deşeuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei