Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filip: Senatul a rămas fără bani în capitolul alocat deplasărilor externe, mai sunt 4.000 de lei

Marţi, 2 Octombrie 2012 (16:23:04)

Vicepreşedintele Senatului Petru Filip a declarat, marţi, la finalul şedinţei Birolui Permanent că în acest moment bugetul instituţiei nu mai dispune de sume pentru efectuarea de deplasări externe a parlamentarilor, fiind afectată astfel reprezentarea externă.

"Există un blocaj din cauza finanţărilor, există Ordonanţa 26 care reduce cheltuielile inclusiv cu deplasările. Din punctul meu de vedere, ridică o problemă de reprezentare a instituţiei Parlamentului – vorbim de Senat, dar probabil şi la Cameră situaţia este similară – la misiunile unde este vorba de reprezentare. De exemplu, urmează în luna octombrie şi începutul lunii noiembrie la actuala preşedinţie a Ciprului la nivelul UE", a explicat Filip.

El a menţionat că nu se poate explicat altor state faptul că în România "s-au terminat fondurile" aferente reprezentării parlamentare.

"În acest moment este blocat şi transferul de la un capitol la altul în cadrul actualului buget, deci nu ar fi vorba de cheltuieli suplimentare pentru a participa la aceste misiuni, ce ar fi vorba numai de eliberarea acestei constrângeri care în acest moment face ca transferul de la un capitol la altul bugetar să fie blocat", a mai spus Filip.

Vicepreşedintele Senatului a mai susţinut că în acest moment s-ar mai putea realiza cel mult o deplasare în străinătate, în Malta, în bugetul acestei Camere fiind în acest moment aproximativ 4.000 de lei.

Filip a precizat că în acest moment Ordonanţa 26 se află în atenţia Camerei Deputaţilor, existând un amendament de modificare a acestui act normativ, astfel încât să fie asigurate fondurile necesare deplasărilor externe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filip: Senatul a rămas fără bani în capitolul alocat deplasărilor externe, mai sunt 4.000 de lei.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filip: Senatul a rămas fără bani în capitolul alocat deplasărilor externe, mai sunt 4.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei