Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Bacalaureatul profesional, şansă pentru integrare pe piaţa muncii

Marţi, 2 Octombrie 2012 (14:58:07)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii PDL, că introducerea Bacalaureatului profesional este o soluţie pentru creşterea competenţelor profesionale şi o şansă pentru integrare pe piaţa muncii, respingând astfel criticile din moţiune.

Andronescu a precizat, în plenul Camerei Deputaţilor, că nu poate să rămână indiferentă faţă de efectele Bacalureatului din ultimii doi ani, cauzate şi de inadecvarea subiectelor, care a dus la situaţia în care 150.000 de absolvenţi de liceu să intre în rândurile şomerilor.

"Bacalaureatul profesional nu atinge Bacalaureatul naţional. Bacalaureatul profesional reprezintă o soluţie pentru creşterea competenţelor profesionale şi o şansă de integrare pe piaţa muncii", a spus Andronescu.

Ea a respins criticile din moţiunea simplă pe tema Bacalaureatului profesional, arătând că în documentul PDL sunt "lucruri total nepotrivite".

Andronescu a respins şi afirmaţiile din moţiune potrivit cărora ea ar fi schimbat directorii de şcoală şi inspectorii şcolari. "Personal, eu nu am schimbat până acum. Dar cum este posibil să uitaţi că, atunci când aţi preluat guvernarea, într-o noapte aţi schimbat toţi inspectorii?", le-a replicat Andronescu iniţiatorilor moţiunii.

Ea a adăugat că a transmis inspectorilor o recomandare de a nu schimba decât directorii care au performanţe necorespunzătoare. Andronescu a precizat că sunt responsabili şi directorii în cazul şcolilor în care niciun elev nu a promovat bacalaureatul.

Ministrul a respins şi acuzaţia că ar fi politizat învăţământul, menţionată în moţiune, arătând că ea propus ca directorii şcolilor să fie aleşi de Consiliul profesoral, dar PDL s-a opus.

Consiliul Naţional de etică funcţionează nu pe baza unui regulament dat de minister, ci pe baza legii elaborată de Daniel Funeriu, a mai spus Andronescu. "Consiliul Naţional de etică este cel care potrivit legii este competent să decidă în legătură cu abaterile de la etica universitară. Pentru demnitari, ministrul nu are niciun fel de rol în această procedură. Nu este o procedură pe care eu am promovat-o, este o procedură rezultată din legea pe care v-aţi asumat răspunderea", le-a mai spus Andronescu iniţiatorilor moţiunii.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Bacalaureatul profesional, şansă pentru integrare pe piaţa muncii.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Bacalaureatul profesional, şansă pentru integrare pe piaţa muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei