Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident tragic

Motoscuterist omorât de maşina inspectorului-şef al ISU Suceava, în intersecţia „morţii” de la Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 38 de ani care conducea un motoscuter a fost accidentat mortal de autoturismul de serviciu al inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, condus de şoferul acestuia. Tragedia s-a petrecut ieri, în jurul orei 14.40, pe E 85, la intersecţia cu Pătrăuţi, loc în care în ultimii ani s-au petrecut mai multe accidente mortale.

Conform primelor informaţii ale poliţiei rutiere, motoscuteristul, Constantin Gorgan, localnic din Pătrăuţi, circula pe DJ 208V, dinspre Pătrăuţi, şi a intrat pe E 85, virând spre Suceava. A urmat un impact teribil, bărbatul în vârstă de 38 de ani fiind lovit în plin de maşina VW Touareg a ISU, care circula pe direcţia Suceava-Siret.   

 

Scene groaznice la locul accidentului

Bărbatul de pe scuter, care avea cască de protecţie, a fost aruncat la o distanţă de mai bine de zece metri, în afara drumului, murind pe loc. Maşina de teren condusă de plutonierul adjutant Gabriel Ududec, în vârstă de 42 de ani, alături de care, în dreapta, se afla colonelul Ioan Burlui, inspectorul-şef al ISU, a ieşit în afara drumului, prin stânga, lovindu-se de un ciot de copac şi oprindu-se la câţiva metri distanţă. Inspectorul-şef al ISU şi şoferul său au ieşit pe propriile picioare din maşină, acuzând doar câteva contuzii uşoare. În scurt timp, la faţa locului au ajuns rudele bărbatului decedat, inclusiv soţia sa. Au urmat scene groaznice, femeia refuzând să accepte că soţul său a murit. Constantin Gorgan avea acasă două fetiţe, iar soţia sa urma să aducă pe lume încă un copil.  

 

Autoturismul ISU nu avea pornite semnalele acustice şi luminoase

În stare de şoc, colonelul Ioan Burlui nu a dorit să ofere declaraţii presei, precizând doar că se deplasa cu maşina de serviciu la Garda de Intervenţie a pompierilor de la Siret. Fără a fi vorba de o misiune de urgenţă, maşina de serviciu nu circula cu sistemele luminoase şi acustice în funcţiune.

În accidentele de acest gen, cauza producerii este cât se poate de clară.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat:

„Conducătorul motoscuterului a încercat să intre de pe DJ 208V pe DN 2, iar din primele cercetări rezultă că acesta nu a acordat prioritate de trecere autospecialei aparţinând ISU Suceava”.

Mai mulţi martori oculari se întrebau la faţa locului cu ce viteză circula autoturismul VW Touareg, mai ales că nu avea semnalele pornite. De precizat că în zona în care s-a produs accidentul viteza este limitată prin indicator la maximum de 70 de kilometri la oră. Având în vedere forţa impactului, este posibil ca maşina să fi avut viteză mai mare, însă doar o expertiză de specialitate ar putea stabili acest lucru. 

Subofiţerul care conducea autoturismul de teren a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a băut. Conform procedurilor, ulterior, la Spitalul Judeţean acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge. Acesta a precizat că l-a observat pe motoscuterist şi l-a claxonat, însă nu a mai avut cum evita impactul.

 

O intersecţie foarte periculoasă

Corpul neînsufleţit al bărbatului în vârstă de 38 de ani zăcea la doar câţiva metri de o cruce care amintea de un alt accident produs în 1992. În această intersecţie, în ultimii ani s-au petrecut foarte multe accidente grave care au plecat de la aceeaşi cauză: ieşirea imprudentă pe drumul naţional european, dinspre Pătrăuţi. Zona este foarte periculoasă în condiţiile în care pe drumul naţional european se rulează în general cu viteză mare, iar cei care ies de pe drumul secundar pot aprecia greşit timpul pe care îl au la dispoziţie pentru a trece. În 2008, în urma unui accident produs în această intersecţie au murit trei oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motoscuterist omorât de maşina inspectorului-şef al ISU Suceava, în intersecţia „morţii” de la Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 6555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Motoscuterist omorât de maşina inspectorului-şef al ISU Suceava, în intersecţia „morţii” de la Pătrăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Condoleante familiei. trimis de
( 2 oct 2012, 11:30:31
Mi-e greu sa cred ca masina respecta restrictia de viteza de 70 la ora, 90% din soferii care circula pe acolo nu o respecta. Dar ca participant la trafic pe scuter, trebuie sa fii mai atent, mai ales cand intri pe un drum european....
1.1  RE: Condoleante familiei. trimis de
( 2 oct 2012, 13:42:11
Te asigur ca individul de pe scuter ar fi murit chiar daca tuaregul ar fi circulat si cu 50km pe ora. Astfel de impacturi sunt nimicitoare si la viteze mai reduse. probabil avea 80km nu vad prea multa vina aici.
2.   Doar la noi!!! in Premiera trimis de
( 2 oct 2012, 11:44:05
doar in Romania se poate ca, pe un drum "european" si/sau "drum national" sa ai restrictie de circulatie de 30 km/h. Cred ca orice sofer ce a circulat pe acest drum fascinant si nu de multe ori a patit sa dea peste o caruta/tractor/masina stationata/copii cu rolele pe partea carosabila/s.m.d. Nu stiu daca suv-ul circula regulamentar cu 70 sau neregulamentar cu 70+1, dar odata ce nu acorzi prioritate e limpede ca nu ai habar ca, pe acolo poate trece o masina /T.I.R. sau mai stiu eu ce.
SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI.
3.   Moartea rosie smurd trimis de
( 3 oct 2012, 07:59:58
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!
4.   MOARTEA ROSIE SMURD trimis de
( 3 oct 2012, 10:00:49
pe tine MIHAELABRANDUSA90 nici macar doctorii nu te mai salveaza. esti dusa cu capul rau de tot.cred ca ti se trage de la dormitul in dispeceratul ambulantei, de la excesul de cafele si tigari din timpul serviciului. ti-e ciuda ca nu mai faceti curse gen taxi la iasi, tg. mures sau cluj? ca nu mai furati motorina statului si nu mai sunteti platiti dupa nr. de cazuri? pe SMURD lucreaza dor echipaje ISU ,nu cadrele medicale din spitale(la smurd nu se cere spaga).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei