Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Benzi de circulaţie suplimentare la intersecţia străzilor Petru Rareş, Mirăuţi şi Ana Ipătescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principala arteră de circulaţie din centrul Sucevei, bulevardul Ana Ipătescu, va fi lărgită cu încă o bandă, care va permite şoferilor să vireze la stânga, spre strada Petru Rareş, fără a-i mai bloca pe cei care aşteaptă la semafor pentru a merge înspre Burdujeni.

În acelaşi timp, o bandă de circulaţie suplimentară va apărea şi la capătul străzii Calea Unirii, la intersecţia cu străzile Mirăuţi, Petru Rareş şi Ana Ipătescu. Aceasta va permite şoferilor să vireze la stânga, către strada Mirăuţi, fără a mai încurca pe cei care merg drept înainte, pe bulevardul principal.

Schimbările, care vizează o fluidizare a traficului rutier într-o zonă foarte aglomerată a Sucevei, în care adeseori apăreau blocaje de circulaţie, fac parte dintr-un proiect de modernizare pe care municipalitatea suceveană îl finanţează din fonduri proprii.

Lucrările de modernizare au şi început, de ieri, prin lărgirea bulevardului Ana Ipătescu cu o bandă de circulaţie, acelaşi lucru fiind făcut şi în capătul străzii Calea Unirii, prin micşorarea scuarului din intersecţia cu strada Petru Rareş.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că de realizarea acestei lucrări de investiţii depinde şi turnarea ultimului strat de asfalt pe porţiunea rămasă descoperită, între bulevardul Ana Ipătescu şi strada Calea Unirii.

„Am amânat o perioadă de timp turnarea ultimului strat de asfalt, pentru a putea face mai întâi această lucrare de modernizare necesară, astfel încât, atunci când vom veni cu noul strat de asfalt, să se îmbine cât mai bine cu cel de la intrarea pe Petru Rareş”, a precizat edilul sucevean.

Pentru realizarea benzilor de viraj la stânga este necesară mutarea mai multor stâlpi de iluminat, lucrare greoaie şi destul de costisitoare, care face ca termenul de finalizare a lucrării să fie de cel puţin două săptămâni.

Nu în ultimul rând, modernizarea intersecţiei se va face şi prin montarea unor semafoare duble, care vor gestiona circulaţia şi pentru cei de pe benzile de viraj la stânga, cât şi prin realizarea de noi marcaje rutiere şi instalarea de noi semne de circulaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Benzi de circulaţie suplimentare la intersecţia străzilor Petru Rareş, Mirăuţi şi Ana Ipătescu.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Benzi de circulaţie suplimentare la intersecţia străzilor Petru Rareş, Mirăuţi şi Ana Ipătescu3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava trimis de
( 2 oct 2012, 11:24:53
Multumim D-le Primar, dar la intersectia cu str Mitropoliei (la banca) cand face-ti un sens giratoriu? dar sus pe Marasesti can pune-ti intermitent la dreapta?
2.   Ideea de laudat trimis de
( 2 oct 2012, 13:21:36
Da, e foarte bine ca se face ceva, chiar asa timid cum se face, dar se face...... Problema este ca in scurt timp respectiva banda va fi parcare, da am zis bine parcare. Asa este in tot orasul ( caz aproape singular in tara). Este inadmisibil sa vezi masini parcate pe trecerile de pietoni, in statia de autobuz, sub culoarea verde intermitenta a semaforului, chiar si in sensul giratoriu. Acest comportament este unul rural la care se adauga si cel marlanesc al politiei rutiere care cu o indolenta si o nesimtire nemaintalnite stau la panda pe G Enescu sa ia permisele celor care nu dau prioritate pietonilor - dar nu vad masinile parcate langa ei in situatiile enumerate mai sus. Tare bine ar fi macar sa se blocheze si in SV rotile, daca nu se ridicaca masinile...... Iar acum veti spune ca nu sunt locuri de parcare....iar eu va spun ca sunt doar ca nu se vrea amenajarea acestora impreuna cu puturosenia soferilor de a merge cativa metri de la masina pana la intrarea in bloc sau unde or avea ei treaba.........
3.   Comentariu trimis de
( 2 oct 2012, 22:12:06
Oare cand se va termina si degringolada asta din oras, ve-ti turna asfalt si-n noiembrie pe ninsoare?
Eu as avea curaj sa pariez ca da!
Nu s-a auzit in Suceava de lucrat noaptea?
Ridicarea capacelor de canal nu trebuia facuta inainte de turnarea stratului de uzura, cum se face normal si firesc? Sau e mai frumos , cand tot asfaltul arata peticit din loc in loc , bineinteles, de acolo aparand si viitoarele gropi ?
Tot respectul ca se face ceva in oras, dar eu sunt de parere ca la primarie va trebuie un specialist cu viziune , ca cel ce se ocupa acum de modernizarea strazilor e praf.....de slab! Orasul arata ca naiba, ne-a luat si BT ca organizare si modernizare!
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 3 oct 2012, 11:01:29
vrei sa vezi gropi aparute in asfalt la nici o luna dupa ce a fost turnat? uita-te in intersectia de la biblioteca si inaintea statiei de la carrefour spre burdujeni.si nu sunt acele gropite de deasupra canalelor.sa ne explice lungu cum va prelua un drum nou asfaltat cu gropi in el sau, in cel mai bun caz, peticit.numai in suceava poti sa vezi asa ceva si numai la clientii pdl, acele capuse pe banii nostri.sunt curios cu ce explicatii de papagal va mai iesi acum?toti spun ca face ceva,insa nu e in stare sa faca ceva de calitate si la un pret exorbitant.dar, na, in tara cu cei mai bogati asfaltangii si cu cei mai putini km de autostrada, totul e posibil.
oricum, totul se reduce la vorba aia din batrani : cainii latra iar ursul isi vede de treaba luiwinking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei