Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu o decorează pe Kovesi cu "Steaua României" în grad de Cavaler

Marţi, 2 Octombrie 2012 (14:46:37)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul privind decorarea procurorului-general al României, Laura Codruţa Kovesi, aflată la final de mandat, cu Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marţi, 2 octombrie a.c., decretul pentru decorarea procurorului-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România, domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional «Steaua României» - în grad de Cavaler doamnei Laura-Codruţa Kövesi, procurorul-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România", a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României.

Ea a anunţat, luni, că începând de marţi - 2 octombrie, ziua în care îi încetează activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Premierul Victor Ponta a afirmat că "rocada Kovesi-Morar" reflectă o procedură un pic ciudată şi a arătat că este convins că cei doi nu sunt de neînlocuit, în România fiind şi alţi procurori buni.

"Sunt convins că mai sunt şi alţi procurori buni, cei doi nu sunt de neînlocuit", a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat că ministrul Justiţiei va propune, miercuri, anumite persoane pentru conducerea Parchetului General şi a DNA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că ar fi "inacceptabil" şi "scandalos" ca Guvernul şi ministrul Justiţiei să propună o rocadă între Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar la DNA şi Parchetul General, precizând că aceasta ar fi dorinţa preşedintelui Traian Băsescu.

Antonescu a susţinut, la Realitatea TV, că decizia privind propunerea şefilor DNA şi ai Parchetului este exclusiv a ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

"Rocada" Kovesi-Morar a fost criticată, luni seară şi marţi dimineaţă, de reprezentanţi ai PSD şi PNL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu o decorează pe Kovesi cu "Steaua României" în grad de Cavaler.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu o decorează pe Kovesi cu "Steaua României" în grad de Cavaler0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei