Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2012 - Anul XVII, nr. 200 (5105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu,directorului unei şcoli fără apă,cu toaleta în curte:Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!

Marţi, 28 August 2012 (14:22:49)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vizitat, marţi, o şcoală din localitatea mehedinţeană Jirov, veche de o sută de ani, fără apă, cu toaleta în curte şi cu încălzire la sobă, ea refuzând buchetul de flori dat de directorul unităţii: "Lăsaţi florile. Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!"

Ecaterina Andronescu a vizitat, marţi, Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea mehedinţenă Jirov, ministrul fiind întâmpinat de directorul unităţii de învăţământ cu un buchet de flori.

Andronescu a refuzat însă buchetul, spunând: "Lăsaţi florile că uitaţi cum este şcoala, sunt foarte supărată!".

La rândul său, directorul şcolii, Ion Dumitrache, a afirmat că a cerut fonduri de la minister, în mai multe rânduri în ultimii ani, pentru terminarea lucrărilor la un nou corp de clădire pentru şcoala din Jirov, însă nu a primit niciun ban.

În replică, Ecaterina Andronescu i-a spus că ar fi trebuit să găsească totuşi o soluţie.

"Mă duceam la uşa ministrului şi nu plecam de acolo până nu găseam o soluţie. Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!", a menţionat Andronescu.

Şcoala din Jirov, veche de peste o sută de ani, nu are autorizaţie de funcţionare, întrucât în unitate nu există apă curentă, toaleta este în curte, iar clasele sunt încălzite cu sobă. La Jirov învaţă peste 200 de elevi.

Directorul unităţii, Ion Dumitrache, a declarat corespondentului MEDIAFAX că şcoala nu are nicio şansă să obţină autorizaţie de funcţionare.

"A ajuns la venerabila vârstă de o sută de ani. Am rezolvat problemele mici pentru că cele mari sunt aceleaşi, nu există apă curentă, WC-ul este în curte, din cauza asta nu avem autorizaţie şi nicio şansă să o obţinem", a spus Dumitrache.

În anul 2008, s-a început construcţia unei alte şcoli în localitatea Jirov, al cărei termen de finalizare era luna septembrie 2009, însă din cauza lipsei fondurilor, clădirea nu a fost terminată.

Ecaterina Andronescu a vrut să viziteze şi această clădire, însă primarul comunei Corcova, Adam Durac, a încercat să o oprească, atenţionând-o că în interior sunt purici, întrucât spaţiul este folosit de multe ori ca adăpost pentru animalele care pasc în timpul zilei pe terenul din apropiere.

Ministrul Educaţiei a declarat, după ce a vizitat atât şcoala veche, cât şi clădirea în construcţie, că va aloca fondurile necesare finalizării lucrărilor.

"O să încerc din resursele puţine pe care le avem din bugetul mic să alocăm resursele necesare să finalizăm lucrarea, dar trebuia terminată demult. Nu trebuia să aşteptăm să ajungem cu situaţia aşa de gravă la Jirov", a declarat Andronescu.

Pentru finalizarea lucrărilor este necesară suma de 1.100.000 de lei, iar Ecaterina Andronescu a cerut constructorului termen de finalizare luna noiembrie 2012.

La şcoala din Jirov, în anul şcolar 2012-2013, vor învăţa 85 de elevi la clasele I-IV şi 144 de elevi la clasele V-VIII. Tot în vechiul corp a fost amenajată şi clasa pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu,directorului unei şcoli fără apă,cu toaleta în curte:Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu,directorului unei şcoli fără apă,cu toaleta în curte:Aveţi o şcoală de îmi vine să plâng!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei