Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2012 - Anul XVII, nr. 172 (5077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

RA-APPS a informat Guvernul că Vila Dante urma să fie atribuită în 2014 unui fost şef de stat

Joi, 26 Iulie 2012 (14:51:01)

 

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susţine că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit, nu pentru o vilă de protocol, şi că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit "unui fost şef de stat".

Documentl a fost prezentat, joi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta.

"Am auzt că Băsescu vrea să depună o plângere penală împotriva mea pentru că am dezvăluit publicului larg faptul că, din bani publici, şi-a pregătit o vilă de protocol pentru perioada de încheiere a mandatului. Mi-e teamă că nu va face nicio plângere penală, mi-aş dori să facă, pentru că în faţa procurorilor zecile de angajaţi ai RA-APPS, membri ai SPP, cei care au lucrat acolo, vor veni şi vor depune mărturie pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu este cel care în mod direct a cerut, a inspectat, a văzut toate lucrările făcute acolo", a spus Ponta.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului.

Băsescu a apreciat că "şi disputa politică trebuie să aibă nişte limite".

De asemenea, referindu-se la faptul că Victor Ponta a invocat surse din SPP care i-ar fi furnizat informaţii cu privire la amenajările din Vila Dante, preşedintele suspendat a afirmat: "Când spui «cineva din SPP» fără a da nume, trebuie să fii foarte laş". Băsescu a mai apreciat că Ponta "minte" şi când spune că cineva din SPP i-a dat informaţii.

Traian Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc şi nici în timpul Guvernului Ponta, menţionând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Premierul Victor Ponta a luat, miercuri, mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

"În 2010-2011, când se tăiau salarii şi pensii, când am făcut cu toţii eforturi foarte mari de a rămâne la o viaţă cât de cât decentă, această locuinţă care aparţine RA-APPS din şi la solicitarea preşedintelui Băsescu a fost pregătită, investindu-se peste un milion de euro în repararea sa, pentru, probabil, a fi ocupată de preşedinte imediat după îşi termină mandatul. Peste un milion de euro pentru confortul viitor al preşedintelui Băsescu. Cred că faimosul slogan "Să trăiţi bine!" se aplică doar aici şi cred că în aceşti doi ani de criză nu ştiu câţi români au putut să-şi facă o casă nouă, dar ştiu sigur că niciun român nu şi-a făcut o casă nouă din bani publici, asta e absolut sigur; cu excepţia preşedintelui Băsescu. Sper ca preşedintele Băsescu să-şi ceară scuze public celor care în 2010 şi în 2011, când domnia sa cheltuia un milion de euro pentru a-şi amenaja casa, au suferit în această perioadă", a spus Ponta.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Ulterior, la RTV, Ponta a afirmat că a aflat de la Serviciul de Protecţie şi Pază că preşedintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare şi că preşedintele şi-a ales personal chiar şi parchetul.

Premierul a arătat că a aflat de această situaţie după ce secretarul general al Guvernului nu a fost lăsat de SPP să pregătească vila pentru o întâlnire cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti şi că accesul în vilă a fost posibil doar după ce Crin Antonescu, din postura de preşedinte interimar, a vorbit cu şeful SPP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RA-APPS a informat Guvernul că Vila Dante urma să fie atribuită în 2014 unui fost şef de stat.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RA-APPS a informat Guvernul că Vila Dante urma să fie atribuită în 2014 unui fost şef de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei