Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2012 - Anul XVII, nr. 172 (5077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În plină vară

Zeci de mii de suceveni riscă să rămână fără apă rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproape 400 de familii, membre a două asociaţii de proprietari din Suceava, nu mai beneficiază de ieri de apă rece, din cauza datoriilor restante către furnizorul de servicii de apă potabilă şi canalizare ACET, iar zeci de mii de suceveni riscă să ajungă curând în aceeaşi situaţie.

Presată de datorii şi confruntându-se cu cea mai dificilă situaţie financiară din ultimii doi ani, ACET Suceava a început să pună de ieri în practică avertismentele date asociaţiilor datornice încă din luna iunie, când s-a întocmit o listă cu un număr de 43 de asociaţii datornice.

Suma totală datorată de acestea către ACET la data de 15 iunie era de 846.543 lei (8,5 miliarde de lei vechi). După ce toate cele 43 de asociaţii au fost notificate în privinţa debitelor restante, mai vechi de 45 de zile, conform legii, li s-a atras atenţia asupra faptului că după data de 25 iunie se va trece la debranşarea datornicilor.

Directorul economic al ACET, Rodica Nistor, a precizat că, drept urmare, în perioada 18 iunie - 16 iulie, de la asociaţiile cu datorii s-au încasat 383.680 de lei, 14 dintre asociaţii achitând integral sumele restante.

Celelalte 29 de asociaţii, unde sumele încasate au fost insuficiente, riscă să fie debranşate de la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

Directorul economic al ACET, Rodica Nistor, a precizat că, pentru a nu fi afectaţi de această măsură şi cei care sunt buni-platnici, vor fi debranşate în principal scările de bloc cu cele mai mari restanţe la plata serviciilor de apă şi canalizare.

 

Blocurile de garsoniere de la Gară, primele debranşate

Cei mai mulţi suceveni afectaţi de măsura de debranşare a blocurilor rău-platnice de la reţeaua de apă potabilă sunt în cartierul Burdujeni, în zona Gării.

Acolo a fost “tăiată” alimentarea cu apă rece la trei blocuri de garsoniere, din cadrul asociaţiei 15.

“Am plătit cât am putut de mult, dar nu am mai avut de unde. Termica a venit şi ne-a executat silit, curentul şi gazul trebuie să-l plătim, că ni le taie imediat...Mai aveam de plătit cam 4.000 de lei şi reuşeam să scăpăm de debranşare. Sper ca în câteva zile să adunăm banii ăştia şi să ne fie reluată furnizarea apei reci, pentru că e groaznic ca acum, la temperaturi de 36 de grade Celsius şi în plin focar de meningită, să nu ai cu ce să te speli”, a spus administratorul asociaţiei 15, Felicia Buta, care va prelungi zilele acestea programul de la casierie, doar-doar va strânge mai repede suma necesară.

În cele trei blocuri debranşate de ACET de la reţeaua de apă a oraşului trăiesc 236 de familii.

Tot acum au fost debranşaţi de la apă rece şi locatarii asociaţiei 81 Cartodrom, din cartierul George Enescu.

 

Alte 27 de asociaţii de proprietari, urmărite de spectrul debranşării

 Măsurile de recuperare a datoriilor restante de la populaţie nu se opresc aici, pentru că pe lista debranşărilor se mai găsesc alte 27 de asociaţii de proprietari.

“O nouă rundă de debranşări va avea loc săptămâna viitoare, după ce vom analiza iar situaţia încasărilor de la fiecare asociaţie în parte. Sperăm ca unele să facă eforturi să achite din datoria restantă şi să încheie contracte de eşalonare a debitelor restante, pentru a nu mai fi nevoiţi să recurgem la debranşare. Interesul nostru nu este să-i lăsăm pe oameni fără apă, ci să avem unde furniza apă, dar să şi fim plătiţi pentru serviciile prestate”, a adăugat directorul economic al ACET, Rodica Nistor.

Lista asociaţiilor care vor fi debranşate săptămâna viitoare urmează să fie stabilită la începutul săptămânii care vine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de mii de suceveni riscă să rămână fără apă rece.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de mii de suceveni riscă să rămână fără apă rece5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pffff trimis de
(26 iul 2012, 11:23:45
Idiotilor debransati apartamentele respective nu o scara intreaga , dar de e mult mai comod sa invarti rozeta decat sa tai o teava
2.   Dupa alegeri... trimis de
(26 iul 2012, 12:05:11
...vine potopul!
In perioada de pre-campanie Lungu ne spunea ce frumos este la Suceava, ce tare este el. Apoi a iesit iarasi primar dar fara sustinere politica si dintr-o data Suceava e plina de datorii. Ori eu ma gandesc ca aceste datorii au existat si inainte de campania electorala. Numai ca atunci, la ordin, s-a tinut totul sub tacere!

De fapt aceasta este realitatea orasului Suceava: un oras al somajului in care toti traiesc bine dar putini isi permit sa plateasca apa rece!
2.1  RE: Dupa alegeri... trimis de
(26 iul 2012, 23:56:26
Asa va trebuie, daca puneti botu' la un kil de ulei si o plasa portocalie...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei