Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2012 - Anul XVII, nr. 172 (5077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere. Camere video erau doar în secţii speciale

 

Secţiile de vot nu vor fi dotate cu aparate de supraveghere, deoarece astfel de camere video nu au fost folosite până în prezent decât în secţiile speciale, iar la referendumul pentru demiterea preşedintelui nu vor fi amenajate secţii speciale, a declarat ieri premierul Victor Ponta.

"Sunt suficiente secţii de vot şi nu există secţii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfăcute. Nu a existat în România până în acest moment supraveghere video a tuturor secţiilor de vot, a fost vorba de secţiile speciale atunci când au existat. Acum sunt secţiile normale, iar dacă cineva caută nod în papură, dumneavoastră trebuie să răspundeţi foarte clar şi conform legii", a spus Ponta, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale.

El a arătat totodată că numărul total al alegătorilor înscrişi este de 18.292.000 persoane, dintre care doar 15.700.000 au cărţi de identitate, ceilalţi având posibilitatea să voteze cu ajutorul buletinelor, al cărţilor de identitate provizorii şi al paşapoartelor.

 PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate "ilegal", după 16 iulie, urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă şi ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă seară, că în secţiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivând că pe 29 iulie se vor organiza secţii de votare şi în restaurante şi baruri, "ceea ce întrece orice imaginaţie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere. Camere video erau doar în secţii speciale.
 Vizualizări articol: 2106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere. Camere video erau doar în secţii speciale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei