Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisie din Senat: Instalarea telefoanelor STS în sediul lui Băsescu se situează în afara legii

Joi, 19 Iulie 2012 (15:18:12)

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea şefului STS, Marcel Opriş, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea şi funcţionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor şi normelor legale.

Cristian David a declarat, la finalul şedinţei comisiei de apărare din Senat, în cadrul căreia a fost audiat şi şeful STS, Marcel Opriş, că preşedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Preşedintele Comisiei de apărare a susţinut că generalul Marcel Opriş şi-a depăşit competenţele.

Cristian David a anunţat că va trimite Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) concluziile comisiei de apărare pe această temă.

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, a declarat, joi, după audierea în Comisia de apărare a Senatului, că a prezentat toate documentele, hotărâri ale CSAT, care arată că instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Băsescu s-a făcut în mod legal.

Opriş a arătat că membrii Comisiei de apărare vor trebui să-şi spună punctul de vedere, după ce le-a prezentat toate legile care reglementează activitatea STS şi care arată că a acţionat potrivit legilor şi procedurilor.

"Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Este o mare problemă. Cred că nu prezenţa mea este importantă acum, ci cei care trebuie să decidă dacă eu am acţionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesantă", a spus şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Opriş a mai menţionat că nu poate arăta acele documente care dovedesc că a acţionat conform legii, pentru că procedurile sunt clasificate.

"Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea, care sunt hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care au fost prezentate comisiei şi pe care comisia le ştie, sunt proceduri clasificate şi pot fi consultate numai de către cei abilitaţi. Au fost prezentate comisiei, dânşii sunt abilitaţi să le vadă. Există o prevedere specială care spune ce poate să aibă sau nu un beneficiar", a adăugat Opriş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisie din Senat: Instalarea telefoanelor STS în sediul lui Băsescu se situează în afara legii.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisie din Senat: Instalarea telefoanelor STS în sediul lui Băsescu se situează în afara legii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei