Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2012 - Anul XVII, nr. 127 (5032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teofan: Remarca preotului Chirilă "Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate", glumă neinspirată

Luni, 4 Iunie 2012 (15:14:59)

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofanm, califică remarca preotului Florin Chirilă din timpul dialogului purtat, joi, la Iaşi, cu premierul Victor Ponta: "Muncim, ca domnul primar să iasă cu majoritate" drept o glumă neinspirată, care nu-şi avea rostul

Într-un comunicat transmis, luni, de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, se arată că dialogul purtat, joi, în curtea Catedralei Mitropolitane între preotul ieşean Florin Chirilă şi Victor Ponta a fost unul neoficial, care "nu denotă vreo implicare în campania electorală", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De astfel, este uşor de sesizat, urmărind imaginile video cu reacţiile celor prezenţi la dialog, că intervenţia preotului este percepută ca o glumă, chiar dacă una neinspirată şi care nu-şi avea, cu siguranţă, locul într-un astfel de cadru. Aşadar, ne delimităm fără niciun fel de echivoc de orice afirmaţie sau acţiune care ar putea angaja electoral Arhiepiscopia Iaşilor", se arată în comunicatul semnat de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan.

În acelaşi comunicat, IPS Teofan arată că, la începutul acestui an, a atras atenţia în multe rânduri, la şedinţele preoţeşti sau în alte împrejurări, asupra respectării cu stricteţe a deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la neimplicarea clerului în atitudini cu accent electoral.

"Nădăjduiesc că se va respecta întrutotul această hotărâre şi că se vor evita pe viitor cuvintele interpretabile, fie ele spuse din curtoazie sau din spirit de glumă, clericii fiind conştienţi cât de mari pot fi problemele pe care le creează astfel de remarci", afirmă mitropolitul Teofan.

Deputatul PDL Nicuşor Păduraru a adresat, vineri, o scrisoare deschisă mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, în care îi cere să corecteze eroarea unui preot ieşean, care i-a spus, joi, premierului că munceşte ca primarul Gheorghe Nichita să iasă cu majoritate.

"Am avut neplăcerea să ascult o declaraţie a unui prelat ieşean adresată premierului Victor Ponta: «Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate». Exprimarea acelui prelat denotă o implicare activă din punct de vedere politic în campania electorală, aruncând prin cuvintele folosite o umbră asupra mai multor preoţi, implicaţi într-un mod organizat", se arată în scrisoarea trimisă de deputatul PDL mitropolitului Moldovei şi Bucovinei.

Nicuşor Păduraru îi solicită mitropolitului să intervină în cazul unor "astfel de derapaje".

Vineri, un post de televiziune a redat discuţia dintre premierul Victor Ponta şi preotul Florin Chirilă, şeful Corpului de Inspecţie şi Control din cadrul Centrului Eparhial Iaşi, în care acesta din urmă îi spune lui Ponta: "Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate".

Discuţia a avut loc în curtea Catedralei Mitropolitane, după ce Ponta i-a adresat preotului ieşean întrebarea "Ce mai faceţi?".

"Ce să facem? Muncim ca domnul primar (Gheorghe Nichita - n.r.) să iasă cu majoritate", a spus preotul Florin Chirilă, moment în care Victor Ponta şi Gheorghe Nichita, aflat lângă premier, au râs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teofan: Remarca preotului Chirilă "Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate", glumă neinspirată.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teofan: Remarca preotului Chirilă "Muncim ca domnul primar să iasă cu majoritate", glumă neinspirată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei