Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2012 - Anul XVII, nr. 127 (5032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creditarea transfrontalieră către România a scăzut din 2009 cu aproape 10 miliarde dolari, sau 15%

Luni, 4 Iunie 2012 (15:14:17)

Creditarea transfrontalieră către economia românească a scăzut cu 3,8 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, la 52,8 miliarde dolari, cu aproape 10 miliarde dolari (15%) mai puţin decât la finele anului 2009, potrivit datelor Băncii Reglementelor Internaţionale.

Totodată, creditarea transfrontalieră către sectorul nebancar din România a scăzut în ultimii doi ani cu peste 7 miliarde de dolari, de la 27,2 miliarde dolari în 2009 la 20,1 miliarde dolari la 31 decembrie 2011. În ultimul trimestru al anului trecut, declinul a fost de 1,87 miliarde dolari, de la 21,9 miliarde dolari la 30 septembrie.

Astfel, creditarea transfrontalieră către entităţi din România a scăzut de la 56,7 miliarde dolari la sfârşitul lunii septembrie la 52,8 miliarde dolari la finele anului trecut, reprezentând un declin de 3,8 miliarde dolari, sau 6,7%. Faţă de nivelul de 62,2 miliarde dolari de la sfârşitul anului 2009 a fost înregistrat un declin de 9,4 miliarde dolari, sau 15%.

Datele se referă la activele finanţate extern din economie, inclusiv împrumuturi ale băncilor străine către companii, bănci şi instituţii de stat, obligaţiuni şi finanţarea subsidiarelor locale ale instituţiilor financiare străine.

La nivel mondial, creditarea transfronatlieră a scăzut în trimestrul al patrulea al anului trecut în cel mai abrupt ritm din ultimele trei luni ale anului 2008, când pieţele de credit au îngheţat în urma falimentului Lehman Brothers.

Creditarea interbancară a înregistrat cele mai importante scăderi, în special în cazul băncilor din zona euro, afectate atât de criza datoriilor de stat, cât şi de necesitatea de a reduce riscul pentru a se alinia la noile reglementări bancare internaţionale.

Expunerea băncilor străine pe România, inclusiv activele fi­nan­ţate local, a scăzut anul trecut cu 5,4%, sau 6,1 miliarde dolari, la 107 miliarde dolari, potrivit datelor Băncii Reglementelor Internaţionale. În cazul băncilor europene, expunerea pe România a coborât în 2011 cu 5,7%, sau 6,2 miliarde de dolari, la 102,5 miliarde dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creditarea transfrontalieră către România a scăzut din 2009 cu aproape 10 miliarde dolari, sau 15%.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creditarea transfrontalieră către România a scăzut din 2009 cu aproape 10 miliarde dolari, sau 15%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei