Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mai 2012 - Anul XVII, nr. 121 (5026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hellvig: Ofiţerii de la Antifraudă vor face controale la Compania Naţională de Investiţii şi la ANL

Luni, 28 Mai 2012 (16:03:33)

Ofiţerii de la Direcţia Antifraudă care vor fi detaşaţi la Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pe o perioadă de o lună-două vor face verificări la Compania Naţională de Investiţii şi la Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a declarat, luni, ministrul Eduard Hellvig.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a spus că luni trimite solicitarea la Ministerul de Interne pentru detaşarea unor ofiţeri de la Direcţia Antifraudă la Corpul de Control al MDRT, pe o perioadă de o lună-două, pentru a controla anumite companii.

"Astăzi am să semnez o solicitare din partea ministrului către Ministerul de Interne pentru detaşarea a doi-trei ofiţeri de la Direcţia Antifraudă, care să fie detaşaţi la Corpul de Control al ministrului pentru o perioadă de o lună-jumate, două, perioadă pe care o avem la dispoziţie pentru controale în anumite companii - la Compania Naţională de Investiţii şi la Agenţia Naţională pentru Locuinţe", a spus Hellvig.

Ministrul Eduard Hellvig anunţa, duminică, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că timp de două luni ofiţeri de la Direcţia Antifraudă din cadrul Ministerului de Interne vor desfăşura controale la unele departamente ale MDRT pentru a stabili unde s-a greşit, iar, în cazul în care se va stabili că există nereguli, se vor lua măsurile necesare.

"Impactul asupra cetăţeanului a fost negativ, acum ne confruntăm cu o imagine a acestei instituţii - că a fost coruptă, că a fost politizată. Am dispus control şi audit la unele departamente pentru a vedea unde s-au întâmplat aceste lucruri, cine răspunde din punct de vedere administrativ. (…) Am solicitat la Ministerul de Interne un ajutor prin detaşarea unor ofiţeri de la Direcţia Antifraudă care să mă ajute în desfăşurarea unor controale, pentru că nu avem calitatea, competenţa pe care o au aceşti specialişti. Eu am încredere în instituţiile statului. Detaşarea ofiţerilor va avea loc aproximativ două luni, timp în care se face acest control. Vreau să ştiu unde s-a greşit, iar în momentul când predau acest minister să ştiu să spun ce s-a făcut", a declarat Hellvig.

Ministrul a vorbit şi de măsurile care s-ar putea lua, în cazul în care vor fi găsite nereguli.

"În cazul în care există lucruri care nu concordă în ceea ce înseamnă legea, bunul simţ, sunt două tipuri de măsuri: administrative, care îmi stau în sarcină, şi de altă natură, care stau în sarcina instituţiilor abilitate. Voi face sesizări dacă am la ce", a declarat ministrul.

Eduard Hellvig a spus că interesul său, ca ministru, este ca instituţia pe care o conduce să devină una profesionistă, chiar dacă acum are o imagine negativă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hellvig: Ofiţerii de la Antifraudă vor face controale la Compania Naţională de Investiţii şi la ANL.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hellvig: Ofiţerii de la Antifraudă vor face controale la Compania Naţională de Investiţii şi la ANL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei