Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mai 2012 - Anul XVII, nr. 121 (5026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Crucea şi răscrucea lui Bute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu ar fi numai dovadă de laşitate aceea de a ne întoarce acum împotriva lui Bute, ci de-a dreptul de prostie. Ar însemna să ne întoarcem împotriva noastră, a visurilor noastre. Adică a felului în care ne imaginam noi că se vor petrece lucrurile. Ştiam că va veni şi o înfrângere, că doar nu putea rămâne neînvins, cu centura în braţe până când s-ar fi retras de bătrâneţe. Numai că nu acum ne imaginam înfrângerea asta. Ne închipuiam că ea va veni după ce Bute va unifica centurile, bătându-i pe Froch şi Ward la ei acasă. Nu s-a întâmplat aşa, dar până la urmă este prima înfrângere a lui Bute. E dureroasă, nu eram obişnuiţi să-l vedem aşa pe Lucian, iar asta o face încă şi mai dureroasă. Am reţinut doua declaraţii din care se poate extrage nişte miez. Bute a spus ca nu l-a putut atrage pe Froch în capcana pe care i-o pregătise. Deci Froch l-a surprins, iar Lucian n-a avut plan B. Când gândeşti meciul într-un fel, iar el ia alta turnură, trebuie să apelezi la ceva, presupunând că ai la ce. O vorbă veche spune că mai bine să ai un plan prost decât sa n-ai nici unul. Problema e că şi cu un plan prost tot aici se ajungea. Apoi Doroftei a spus că adversarii din trecut nu i-au dat putere. Adică nu l-au făcut să simtă durerea, pericolul, deci să ştie unde să găsească resursele de a trece peste ele. Nu mai revin la povestea cu parcursul lui Bute, cariera lui a fost construită exact aşa cum trebuie, fiecare etapă fiind exploatată profesionist. Exact aceiaşi adversari consideraţi prea slabi pentru Bute au trecut şi prin pumnii celorlalţi. Numai că Bute, cu acea excepţie din finalul meciului cu Andrade, a trecut falnic, fără pas,  ceea ce, paradoxal, se dovedeşte acum o problemă pentru el. Şi apropo de prostia de care pomeneam la început, Andrade n-a terminat următorul meci în picioare. Capul lui Lucian a simţit pumnul lui Froch, la meciul următor poate că tocmai capul îl va ajuta să se revanşeze. Şi-atunci ce va mai fi de spus? Din punctul meu de vedere, dificultatea constă în aceea că Froch este un boxer brutal. La un moment dat s-a enervat când Bute l-a înţepat cu stânga, a realizat ca dacă joaca şah va pierde şi a dat navala. Parcă vedeam o luptă de gladiatori cu arme diferite. Bute avea spadă şi scut, iar Froch un buzdugan teribil, cu care i-a spart scutul din câteva lovituri. Data viitoare va avea sigur aceeaşi armă,  în timp ce Lucian e mai versatil. Dacă nu va găsi arma potrivită, se va pierde printre ceilalţi care stau la coadă pentru a mai prinde un loc în marea arenă. Până atunci, n-ar strica să luăm aminte la atitudinea suporterilor basci, care ţineau fularele sus şi la a doua finala pierdută cu 3-0!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crucea şi răscrucea lui Bute.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crucea şi răscrucea lui Bute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei