Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mai 2012 - Anul XVII, nr. 121 (5026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Olimpicii eliminaţi de la bacalaureat, descoperiţi şi cu ajutorul camerelor de supraveghere

Luni, 28 Mai 2012 (18:02:33)

Tentativa de fraudă a celor 20 de olimpici eliminaţi luni de la prima probă scrisă a bacalaureatului a fost descoperită atât cu ajutorul camerelor de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu cel al profesorilor supraveghetori care şi-au făcut datoria, informează Ministerul Educaţiei.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, 15 candidaţi au fost prinşi când copiau de pe fiţuici, iar cinci aveau asupra lor telefoane mobile.

Luni, în Bacău, a avut loc prima probă scrisă, la limba şi literatura română, din cadrul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat, organizată pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale.

Conform datelor furnizate de ISJ Bacău, în cele două centre de examinare au fost prezenţi 878 dintre cei 880 de candidaţi înscrişi, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Marţi, va avea loc proba obligatorie a profilului, miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi - proba la limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate tot joi, până la ora 18.00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 22.00. Vineri vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Olimpicii eliminaţi de la bacalaureat, descoperiţi şi cu ajutorul camerelor de supraveghere.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Olimpicii eliminaţi de la bacalaureat, descoperiţi şi cu ajutorul camerelor de supraveghere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(29 mai 2012, 03:21:29
sesiune speciala de bacalaureat? ca s-a schimbat data de sustinere a examenului? Nu deloc nu este o sesiune speciala. In primul rand subiectele nu sunt deloc diferite, Ganditi-va la activitatea din fiecare zi a a unui sportiv sau a unui olipmic si comparati cu cea a unui licean "normal"..cu 2-3 antrenamente pe zi, cu o astfel de munca e imposibil sa inveti ca un licean care nu practica vreaun sport.ar fi trebuit diferentiate subiectele. ganditi-va ca unii care sunt acolo au adus Romaniei medalii si astfel au mai atenuat din vorbele proaste care circula despre tara noastra. Ne mandrim cu ei, dar nu le oferim conditii.olimpici internationali dar isi cumpara singura materialele de studiu. Ok...v-ati gandit 1 minut la bataturile din palme, si multe altele, la sarbatori "petrecute" in antrenamente, la timpul celui care studiaza desi afara e o vreme numai perfecta pentru plimare,etc? S-au pus camere de supraveghere?ca si cum ar fi cei mai mari hoti? In primul rand ar trebui supravegheat, presedintele si toti ceilalti, proiectele soselelor care costa de 3 ori mai mult decat adevarat valoare si nu se mentin in stare buna nici macar un an.etc etc.etc. Evident, sunt luati in vizor cei mici si neajutorati...ce pierdea Romania, lumea, oamenii, ce pierdea statul roman daca nu recurgea la aceasta metoda chiar si pentru acesti sportivi si olimpici care merita din plin felicitarile noastre.Scuze Monitorul, v-ati facut datoria, profesorii si-au facut datoria. Invatamantul romanesc si intreg sistemul trebuie "reformat" dar camerele video nu sunt o solutie,mai ales experimentate pe acesti sportivi.olimpici care aduc doar cinste tarii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei