Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mai 2012 - Anul XVII, nr. 121 (5026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, la şedinţa CNSU : Primarii să aibă grijă de cetăţeni, chiar dacă e campanie electorală

Luni, 28 Mai 2012 (16:04:16)

Premierul Victor Ponta le-a cerut prefecţilor, luni, în videoconferinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), să transmită primarilor să lase campania electorală şi să aibă grijă de cetăţeni, date fiind avertizările meteorologice şi hidrologice legate de ploile abundente.

"Fără niciun fel de conotaţie politică, îi rog pe prefecţi să le transmită primarilor - ştiu că e campanie electorală - să aibă grijă de cetăţeni", a spus Ponta, la videoconferinţa desfăşurată la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Cu acelaşi prilej, premierul a solicitat autorităţilor locale să aibă o atitudine "cât mai preventivă". "Să nu aşteptăm să se întâmple un necaz şi apoi să alergăm să îndreptăm lucrurile. Să prevenim cât putem de mult, pentru că e cel mai ieftin şi cel mai bine", a mai spus prim-ministrul.

De asemenea, Ponta a făcut apel la autorităţile publice locale să facă tot posibilul şi să evite pierderea de vieţi omeneşti, "indiferent de partea de bani", subliniind că orice viaţă este mai importantă decât terenuri inundate. Şeful Executivului a precizat că vor exista, din fondurile de rezervă, banii necesari pentru plata despăgubirilor după inundaţii.

Premierul a cerut şi să se verifice dacă primăriile au dotările necesare pentru situaţii de urgenţă, convins fiind că, în unele localităţi, primăriile nu au "nicio lopată sau o pereche de cizme".

La aceeaşi videoconferinţă, Victor Ponta a transmis mulţumiri oamenilor din teritoriu, spunând că este şi meritul lor că până acum nu au existat victime omeneşti.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a precizat că, din punct de vedere hidrologic, cele mai mari probleme se înregistrează, în prezent, pe râurile Trotuş, Olteţ şi Jiu, ultimul cu nivelul crescut "cu 50 de centimetri în ultima oră".

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a declarat că în judeţul Vâlcea, unde drumul spre acces în Muereasca este blocat din cauza apei, se lucrează "de patru ore" pentru remediarea problemei.

Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu de ploi, valabilă de luni, ora 17.00, până marţi, ora 12.00, în 12 judeţe din estul şi sud-estul ţării, unde se vor cumula cantităţi de apă de peste 50 de litri pe metru pătrat, alte 14 judeţe şi Bucureştiul fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de luni, ora 17.00, şi până marţi, la ora 12.00, în judeţele Brăila, Buzău, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău şi Neamţ se vor cumula, pe arii extinse, cantităţi de apă de peste 50 de litri pe metru pătrat.

Totodată, Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Maramureş, Suceava, Botoşani şi Iaşi se află, începând de luni, ora 11.00, şi până marţi, la ora 16.00, sub averizare cod galben de ploi.

Şi hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii valabilă până marţi după-amiază, în mai multe judeţe din estul, sudul şi centru ţării, pe Jiul mijlociu şi inferior, Olt, afluenţii Argeşului, Ialomiţa, Călmăţui, Siret, Prut şi Dobrogea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, la şedinţa CNSU : Primarii să aibă grijă de cetăţeni, chiar dacă e campanie electorală.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, la şedinţa CNSU : Primarii să aibă grijă de cetăţeni, chiar dacă e campanie electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei