Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mai 2012 - Anul XVII, nr. 121 (5026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat mai puţin decât monedele unor economii mai puternice

Luni, 28 Mai 2012 (14:15:17)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Leul nu trebuie salvat şi că moneda naţională s-a devalorizat cu 1,8%, un procent mai mic decât procentele cu care s-au devalorizat monedele unor economii mai puternice decât economia României.

"Leul nu trebuie salvat. Leul s-a devalorizat cu 1,8%. Zlotul, într-o economie mai puternică decât a României, în cea a Poloniei, s-a devalorizat cu 5%. Forintul s-a devalorizat mai mult decât Leul", a declarat Ponta.

În ceea ce priveşte cursul de schimb, premierul a reiterat faptul că acesta ţine de atribuţiile BNR.

"Am spus tot timpul că am încredere în capacitatea BNR, împreună cu ministrul de Finanţe, care provine tot de la BNR, de a lua toate măsurile necesare", a spus Ponta.

El a precizat că România nu are o problemă specială, separată, ci are o problemă care există la nivelul UE.

"Vom dezbate în această săptămână cu şefii guvernelor din UE care sunt măsurile pe care Europa în ansamblu şi implicit România trebuie să le ia alături de cele prevăzute în Tratatul de guvernanţă fiscală şi care înseamnă disciplină şi austeritate bugetară, dar, alături de asta, măsuri concrete de creştere economică şi de creare de locuri muncă", a spus Ponta.

El a precizat că e foarte greu ca România să ia măsuri separat de restul Europei şi a subliniat că principala preocupare a Guvernului este de a menţine angajamentele cu instituţiile financiare internaţionale şi de a găsi măsuri de stimulare a economiei reale.

Cursul oscila în jur de 4,4750 lei/euro la începutul sesiunii de luni, în scădere faţă de vineri, când după închiderea sesiunii de la Bucureşti paritatea a atins pe pieţele externe un nou maxim istoric, de 4,5 lei/euro, potrivit dealerilor.

Cursul de referinţă publicată vineri de Banca Naţională a României (BNR) a coborât la 4,4646 lei/euro, după ce joi a atins un maxim istoric, de 4,4662 lei/euro.

Pentru dolar, BNR a anunţat de asemenea un curs în scădere, cu 0,46 bani, la 3,5492 lei/dolar, de la 3,5538 unităţi joi, când a atins cel mai ridicat nivel începând cu 30 iunie 2010.

Referinţa pentru franc a scăzut cu 0,41 bani, de la 3,7195 lei/franc la 3,7154 lei/franc. În sesiunea de joi cursul s-a plasat la cel mai înalt nivel începând cu 5 septembrie 2011.

Băncile comerciale practicau luni dimineaţă dobânzi de 4,75% - 5,25% pe an pentru plasamentele cu scadenţă la o zi, similare cu cele de vineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat mai puţin decât monedele unor economii mai puternice.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Leul nu trebuie salvat, s-a devalorizat mai puţin decât monedele unor economii mai puternice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei