Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mai 2012 - Anul XVII, nr. 121 (5026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victime

Înşelăciuni cu bandă rulantă, cu bătrâni care îşi „depun” economiile în contul escrocilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de infractori voiajori care cutreieră comunele din judeţ şi găsesc pretexte pentru a intra în casele vârstnicilor şi a le fura economiile au făcut două noi victime, de această dată în comuna Vama. Într-un prim caz, un bărbat în vârstă de 77 de ani, Teodor B., a fost „uşurat” de 3.000 de lei, după ce escrocii au inventat un accident rutier.

Conform anchetei poliţiei, bătrânul a fost abordat joia trecută, în centrul comunei, de un bărbat şi o femeie, aflaţi într-o maşină. Vorbind stâlcit româneşte, aceştia au întrebat unde este spitalul din Câmpulung Moldovenesc, după care i-au povestit septuagenarului că au o rudă internată în unitatea spitalicească, în stare gravă, după un accident rutier. După un mod de operare care nu este nou, necunoscuţii l-au convins pe bătrân că au nevoie urgent de lei, iar ei nu au decât dolari, şi au mare nevoie de ajutor. Bărbatul de 77 de ani i-a invitat pe cei doi acasă, dându-le cu împrumut 3.000 de lei. În schimb, omul a primit o servietă în care era convins că se află mai multe teancuri de dolari, escrocii arătându-i la un moment dat o bancnotă de o sută de dolari. Înşelăciunea s-a produs în condiţiile în care acasă era şi soţia bărbatului, cei doi realizând că au fost înşelaţi abia după ce autorii au dispărut.

 

Bătrânul care a crezut că dă lovitura vânzând sticle goale cu o sută de lei

O zi mai târziu, vineri, poliţiştii de la Secţia Rurală 14 Vama au fost anunţaţi de o nouă faptă cu un mod de operare relativ asemănător. Dragoş M., în vârstă de 75 de ani, a fost căutat acasă de un bărbat şi două femei, care i-au spus că vor să cumpere sticle goale. În momentul în care necunoscuţii i-au spus că îi dau o sută de lei pe mai multe sticle, bătrânul a crezut că face o afacere bună, invitându-i pe necunoscuţi în casă. Una dintre femei, rezultă din ancheta poliţiei, a scos o bancnotă de două sute de lei, la care a cerut rest. Bătrânul a scos o pungă dintr-un sertar, pungă în care avea 1.600 de lei, moment în care una dintre femei i-a cerut insistent să mai caute câteva sticle. Bărbatul de 75 de ani s-a urcat la un moment dat în podul casei, după alte sticle goale, autoarele profitând de momentul în care au fost lăsate singure şi fugind cu punga în care se aflau cei 1600 de lei.

 

Falşi cumpărători de cupoane de transport pentru pensionari 

În urmă cu aproximativ o săptămână, o bătrână în vârstă de 82 de ani din Liteni a fost „uşurată” de o sumă mult mai mare, 16.000 de lei. Victima a relatat poliţiei cum la locuinţa sa au venit două femei şi un bărbat care i-au spus că îi pot cumpăra cupoanele pentru transport destinate pensionarilor, la un preţ bun. Bătrâna de 82 de ani s-a înţeles cu aceştia să vândă mai multe cupoane, contra sumei de 50 de lei. Unul dintre cumpărători i-a întins bătrânei o bancnotă de o sută de lei, la care a aşteptat restul. Fără a realiza pericolul la care se expune femeia s-a dus într-o cameră, la un şifonier, scoţând o pungă cu bani, din care a lua cei 50 de lei, în contul restului. În timp ce una dintre necunoscute a continuat să negocieze şi să vorbească cu vârstnica, o altă persoană din grup a sustras punga cu bani, după care toţi trei au fugit din locuinţă, dispărând cu o maşină.    

Din păcate, acestea sunt doar exemplele recente ale faptelor de acest gen, petrecute, în mod clar, pe fondul naivităţii victimelor. În ciuda apelurilor poliţiştilor, îndreptate mai ales spre vârstnicii care locuiesc singuri, de a nu intra în nici un fel de contact cu necunoscuţii care îi abordează sub diferite pretexte, faptele de acest gen nu se răresc, ci, din contră, sunt din ce în ce mai multe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înşelăciuni cu bandă rulantă, cu bătrâni care îşi „depun” economiile în contul escrocilor.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 14 voturi
Înşelăciuni cu bandă rulantă, cu bătrâni care îşi „depun” economiile în contul escrocilor4.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei