Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OCDE: Europa să dea mesajul că va folosi "bazooka cea mare pentru a-şi apăra copiii"

Marţi, 22 Mai 2012 (18:31:33)

Europa ar trebui să transmită mesajul că are suficientă forţă şi va folosi "bazooka cea mare" împotriva oricui va încerca să îi ameninţe "copiii", a afirmat marţi secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, relatează CNBC.

'Nu vă luaţi de copiii mei pentru că am suficientă forţă şi voi folosi bazooka cea mare împotriva oricui va încerca să doboare una dintre ţările mele" ar trebui să spună liderii europeni, a afirmat Gurria la prezentarea noilor previziuni economie ale OCDE.

În opinia sa, europenii trebuie să dea asigurări că vor face orice este nevoie pentru stabilizarea pieţelor şi randamentelor, iar contagiunea nu se va produce pentru că vor face totul pentru susţinerea Spaniei şi Italiei, care şi-au făcut temele şi aplică politicile asumate, speculaţiile împotriva lor fiind inutile.

Oficialul OCDE consideră că liderii europeni au la dispoziţie mijloacele necesare pentru a da un astfel de mesaj investitorilor.

"Aveţi instituţii precum Banca Centrală Europeană (BCE), Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), fondurile de salvare EFSF şi ESM, şi cele 430 de miliarde de dolari atrase de FMI", a argumentat reprezentantul OCDE.

Gurria a avertizat că cea mai mare ameninţare pentru economia mondială este continuarea crizei politice şi economice din Grecia şi impactul asupra zonei euro.

El a arătat că lipsa de acţiune a liderilor europeni a dus la o criză într-un stat membru care a costat peste 2% din economia zonei euro şi care este numai începutul contagiunii nu doar în zona euro, dar la nivelul întregii economii mondiale. Din acest motiv, liderii şi instituţiile europene ar trebui să facă tot ce le stă în putere să prevină ieşirea de sub control a crizei.

"Costul pierderilor pe pieţele bursiere şi a celor legate de locurile de muncă şi creşterea economică sunt acum un multiplu al datoriilor totale ale Greciei", a spus Gurria.

OCDE a avertizat marţi că redresarea economică fragilă din statele dezvoltate este condusă de Statele Unite şi Japonia, dar progresele pot fi stopate dacă zona euro nu reuşeşte să controleze criza.

Organizaţia anticipează o încetinire a creşterii economiei mondiale în acest an la 3,4%, de la 3,6% în 2011, urmând să accelereze la 4,2% în 2013.

Economia zonei euro se va contracta cu 0,1% în acest an, iar în 2013 va avansa cu 0,9%. În Germania va avea loc o creştere economică de 1,2% în acest an şi de 2% în cel viitor, potrivit OCDE.

SUA vor înregistra un avans al PIB de 2,4% în acest an şi de 2,6% în 2013. În Japonia, creşterea va fi de 2%, respectiv 1,5%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OCDE: Europa să dea mesajul că va folosi "bazooka cea mare pentru a-şi apăra copiii".
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OCDE: Europa să dea mesajul că va folosi "bazooka cea mare pentru a-şi apăra copiii"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei