Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O treime dintre români anticipează că vor mai trăi mai prost în 2013

Marţi, 22 Mai 2012 (16:12:48)

Peste 40% din populaţia generală (PG) şi peste 36% din reprezentanţii autorităţilor publice locale (APL) spun că viaţa lor este mai proastă în prezent comparativ cu cea pe care o duceau acum un an, iar o treime din PG şi un sfert din APL afirmă că vor trăi mai prost anul viitor, arată un studiu.

Rezultatele, incluse într-un raport la finalul "Studiului privind corupţia din administraţia publică locală", relevă şi faptul că aproape 65% şi peste 83% din reprezentanţii APL consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Potrivit aceleiaşi cercetări, cel mai scăzut procent de încredere îl au partidele politice (8,3% din populaţie şi 20,2% din reprezentanţii APL) şi Guvernul (11,2% din populaţie şi 22% din reprezentanţii APL), cu menţiunea că datele studiului au fost culese în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012.

Pe locul trei în ceea ce priveşte procentul scăzut de încredere este Parlamentul (10,1% din populaţie şi 23,2% din APL), urmat de Preşedinţie (12,9% din populaţie şi 25,7% din APL).

De o încredere scăzută în rândul populaţiei şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale se bucură şi mass media. Astfel, aproape 35% din populaţie şi puţin sub 30% din reprezentanţii APL spun că au încredere în televiziuni, în timp ce ziarele se bucură de o încredere mai scăzută, 27,5% din populaţia generală şi 26,7% din reprezentanţii APL.

De cea mai multă încredere se bucură Biserica (aproape 75% din populaţia generală şi puţin sub 70% din reprezentanţii APL) şi Armata (53% din populaţie şi peste 63% din reprezentanţii APL).

Peste 74% din reprezentanţii APL au declarat că au multă sau foarte multă încredere în Primărie, comparativ cu aproape 40% din populaţie, potrivit studiului.

Alte date ale cercetării relevă că Uniunea Europeană se bucură de încrederea a 48,1% din reprezentanţii APL şi 38,5% din populaţia generală.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 4.522 de persoane din populaţia cu vârsta de peste 18 ani, respectiv pe unul de 9.823 de persoane din rândul angajaţilor şi al reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

Au fost intervievaţi, astfel, 1.200 de primari, 600 de foşti primari, 1.206 viceprimari, 1.206 consilieri locali, 1.200 reprezentanţi a mediului de afaceri, 600 de jurnalişti, 200 de reprezentanţi ai ONG-urilor, 600 de persoane cu experienţă implicate în problematica prevenirii şi combaterii corupţiei, 600 de angajaţi ai administraţiei publice locale de la nivelul comunelor, 600 de angajaţi ai administraţiei publice de la oraşe, 603 angajaţi ai administraţiei de la municipii şi 602 membri ai consiliilor judeţene.

Proiectul "Studiu diagnostic privind fenomenul de corupţie în administraţia publică locală" s-a derulat pe o perioadă de 18 luni şi a avut o valoare de 2.076.906 de lei, din care 85 la sută a fost acoperită din fonduri de la Uniunea Europeană, iar 15 la sută, din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O treime dintre români anticipează că vor mai trăi mai prost în 2013.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O treime dintre români anticipează că vor mai trăi mai prost în 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei