Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

USL lansează site-ul „furturi electorale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Social Liberală (USL) va lansa în perioada imediat următoare site-ul „furturi electorale”, a anunţat luni preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

Nechifor a declarat că site-ul se va afla la dispoziţia sucevenilor care doresc să posteze imagini video sau foto cu persoane care încalcă legea electorală.

„Milităm pentru o campanie elegantă, o campanie civilizată, o campanie care să însemne respectarea legii. Orice dovadă de încălcare a legii poate să apară pe acest site. Acest site nu-mi aparţine mie, ci e disponibil pentru toţi sucevenii. Îi rog pe toţi sucevenii care au spirit civic ca atunci când se încalcă legea, când se vede clar că cineva foloseşte fie imaginea personală, fie, ştiu eu, instituţia publică din care face parte, să sesizeze acest lucru. Ne-am săturat ca votul să nu fie respectat, ne-am săturat ca voinţa cetăţenilor să fie dusă în derizoriu şi cred că e momentul să pornim un nou proiect politic”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL lansează site-ul „furturi electorale”.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
USL lansează site-ul „furturi electorale”3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marfă! trimis de
(22 mai 2012, 11:11:39
Katalin, putem să uploadăm pe noul site imaginea ușii unei biserici pe care este răstignit un afiș electoral ce promite schimbarea?
1.1  RE: Marfă! trimis de
(22 mai 2012, 11:24:24
Nu sunt membru de partid, dar e chiar HILAR cum hotii striga hotii. Parca mai ieri era un slogan care pe vremea PSD zicea: "Nu pteti voi fura cat putem noi vota."
1.2  RE: Marfă! trimis de
(22 mai 2012, 11:40:00
-dă-i în ’oţi,coani Gheorghiţî , fără-ndurare !
-nu pot , cetăţene ! rănile mă doare sick
Proctologul găinilor ( Oreste ) fără-ncetare
Mă gineşte ( prin triangulare )

Un phi gros , kilometri de durere şi deznădejde
Ţi se ceteşte pe chipu’ lu’ matale , Gheorghiţî
Las-o dreq de vrăjeală ! i-a şi te înveseleşte !
Cu “proteină pentru suceveni”o-nvârţ după codiţî

Ce tsunami de catastrofă de schimbare ne oferi ?
Eşti mult prea ambiguu pentru- a fi moral
Pune-n gropile din drum navete cu beri
Şi-ai să ai votu’ suceveanului .. emoţional

Atâta te frăsuieşti şi ne oboseşti că-mi vine
Să strig în locu’ tău : pipăl , să trăiţi bine !!!

2.   Because... trimis de
(22 mai 2012, 11:15:01
La data de 6 martie 2008, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a reexaminat hotararea sa nr. 410, luata in sedinta de lucru din 12 – 13 februarie 2004, privind problema implicarii preotilor in politica, care preciza urmatoarele:
„CU PRIVIRE LA IMPLICAREA CLERULUI IN POLITICA, SFANTUL SINOD ISI INNOIESTE PUNCTELE DE VEDERE SI RECOMANDARILE DIN 13 – 14 FEBRUARIE 1996 SI 23 – 25 FEBRUARIE 2000 SI, IN LUMINA ACESTORA, HOTARASTE:

1. In calitatea sa de cetatean al Patriei si de parinte duhovnicesc al tuturor enoriasilor sai, indiferent de orientarea lor politica, preotul are libertatea, binecuvantarea si indatorirea ca, de pe pozitia si prin mijloacele care-i sunt specifice, sa participe la viata cetatii, sprijinind activitatile menite sa promoveze binele obstesc si impotrivindu-se oricaror masuri sau activitati care se dovedesc a fi in contradictie cu invatatura si morala crestina ortodoxa. Optiunea sa politica se exprima prin vot.

2. In conformitate cu Sfintele Canoane ale Bisericii Universale (6 Apostolic, 7 Sinodul IV Ecumenic, 10 Sinodul VII Ecumenic, 11 Sinodul local Cartagina), care stipuleaza ca printre indeletnicirile incompatibile cu slujirea si demnitatea clericului se numara si aceea de “a primi asupra sa dregatorii sau indeletniciri lumesti”, arhiereului, preotului, diaconului si monahului ii este interzis sa faca politica partinica, sa fie membru al unui partid politic, SĂ PARTICIPE LA CAMPANII ELECTORALE, sa candideze si sa devina membru al Parlamentului sau Consiliilor locale, primar, viceprimar sau sa ocupe functii in administratia publica centrala si locala. Cel care va incalca aceste reguli, precum si legamantul depus la hirotonie, se incadreaza in prevederile art.3, lit. “d” si “e” din Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, avand de ales intre cariera politica si misiunea preoteasca, pentru totdeauna, fara drept de revenire in cler.
3.   Mda trimis de
(22 mai 2012, 11:16:26
cu voi in cap del lista
4.   NECHIFOR WANTED trimis de
(22 mai 2012, 12:20:51
Pentru ca sa priceapa ceva majoritatea covarsitoare a uselistilor, 'wanted' este un cuvant in limba engleza. In limba romana, 'wanted' inseamna 'cautat'. Iubitorii filmelor cu cows si boys stiu ce inseamna 'wanted'. Un raufacator era wanted (cautat) pentru crima, furt, jaf, viol etc. Catalin Nechifor ar trebui apara wanted (cu conditia sa nu se reverse peste) pe acel site cu furturi electorale. In 2008, Catalin Nechifor a furat voturile alegatorilor falticeneni si a devenit deputat. El a furat voturile deoarece a luat ceva de la alegatori si nu a pus nimic in schimb. Nici macar cea mai mica urma de bun-simt de a se prezenta macar ca deputat de Falticeni.
4.1  RE: NECHIFOR WANTED trimis de
(22 mai 2012, 14:12:37
pe cine a violat? pe mata?
4.2  RE: NECHIFOR WANTED trimis de
(22 mai 2012, 18:34:12
Degeaba esti briceag daca tai ca un topor...
5.   AVENTURILE LUI STAN SI BRAN LA FALTICENI trimis de
(22 mai 2012, 12:46:22
Dupa ploile de primavara, au si primele semne de seceta severa in circiumile din Falticeni. din cauza prezentei a doua personaje: STAN(coman) si Bran(nechifor).Acesti apostoli ai lui BACHUS, cauta in circiumi pe toti hoti eletorali vrind sa se asigure ca nimeni nu o sa fure la vot cit pot ei fura.
5.1  RE: AVENTURILE LUI STAN SI BRAN LA FALTICENI trimis de
(22 mai 2012, 14:15:27
alt bou portocaliu ...nechifor e antialcoolic
5.2  RE: AVENTURILE LUI STAN SI BRAN LA FALTICENI trimis de
(22 mai 2012, 14:45:49
bai brisca.....sa ne intelegem ..... cum dracu faceti voi un site? Ce sa scrieti in el cum fraudati alegerile pe zona falticeni? Nu inteleg cum vine asta.
Stie toata lumea ca in falticeni limbiti la populatie si stim foarte bine cine e tovarasul Stan . Asa ca lasa vrajeala!
6.   Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:08:00
Ghid antifraudă la vot.
Sursa: Nicolata Savin blog

„Intrarea în cabinele de vot cu aparate de fotografiat sau telefoane mobile cu cameră pentru fotografierea votului. O astfel de procedură se aplică de cei care vor să urmărească votul unor persoane cărora le-au promis bani sau alte foloase. Legea interzice accesul în cabinele de vot cu orice fel de aparatură de înregistrare sau captura de imagini (telefoane mobile, camere video, camere foto digitale etc.), pentru a reduce amploarea fenomenului mitei electorale. Astfel de fraude se pot elimina prin atenţie atât în afara secţiei de votare (urmărirea unor situaţii suspecte de genul… mai multe persoane se întâlnesc la ieşirea din secţia de votare cu una care le monitorizeaza telefoanele), dar şi în secţie (dacă în cabina de votare se produc flash-uri, blitz-uri etc.)

* Un membru al biroului electoral al secţiei de votare îi înmânează unui alegator buletine de vot ce nu au aplicată ştampila de control. În astfel de situaţii votul se anulează. Metoda se foloseşte dacă vin mai mulţi alegători despre care se ştie că sunt ai adversarului. Se recomandă o atenţie sporită la distribuirea buletinelor de vot de către preşedintele de secţie către membrii biroului. Ştampila de control este la preşedintele de secţie!

* Lipsa de control a buletinelor de vot. Cel mai mare risc provine din faptul că nu se poate controla cu exactitate numărul buletinelor, mai precis dacă au fost tipărite buletine de vot “clandestine” – neînregistrate. Buletinele pot fi produse la tipografii “apropiate” unor contracandidati. Buletinele neînregistrate favorizează utilizarea uneia dintre cele mai frecvente metode de fraudă, “suveica”.
6.1  RE: Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:09:11
* Metoda de fraudare “Suveica”. Un “alegător” plătit de un partid politic intră în secţia de vot cu unul dintre buletinele “clandestine” deja ştampilat, ia un altul gol de la membrii secţiei de votare, îl introduce în urnă pe cel deja ştampilat şi iese din secţie cu buletinul gol, pe care i-l arată celui care l-a plătit ca dovadă că a votat “cum trebuie”. Buletinul gol va fi mai departe utilizat prin metoda “suveică”. Acest tip de fraudă poate fi evitat prin atenţie sporită în jurul secţiei de votare. Pot fi urmariţi cei care ies din secţia de votare şi se deplasează spre un anumit loc (maşină, bar, locuintă etc).

* Camaşa albastră. O variaţie a metodei “suveica” este “cămaşa albastră” – alegătorul plătit intră în cabină împreună cu un însoţitor anume – pe care îl solicită Biroului din secţia de votare, pretextând că nu poate vota singur. Treaba însoţitorului este să se asigure că în urmă ajunge buletinul care “trebuie”. Această metodă poate fi evitată prin urmărirea celor care solicită aceeaşi persoana pentru a fi ajutaţi să voteze.

* Urna mobilă utilizată în exces. Este recomandat ca această procedură de vot să fie permisă doar în cazul bolnavilor care pot prezenta documente medicale ce arată că starea de sănătate nu le permite să se deplaseze la secţia de votare. Cu urna mobilă se poate controla greu dacă ea este utilizată doar în situaţiile prevăzute de lege sau sunt colectate buletine de vot gata ştampilate. Legea menţionează că se poate deplasa urna mobila numai la persoanele care au depus cereri şi care atestă imposibilitatea deplasării (certificat medical). Atenţie la cereri dacă au acelaşi scris sau dacă sunt prea multe cereri însoţite de certificate medicale emise de acelaşi medic. De remarcat câte cereri sunt la momentul plecării urnei mobile. Să nu fie mai multe buletine trimise şi nici mai multe care se intorc.
6.2  RE: Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:10:18
* Fraudarea prin aglomerarea secţiei de votare. Atenţie la modul în care se produce accesul alegătorilor în sala de votare. Acest lucru se face în serii corespunzătoare numărului de cabine. Aglomerarea secţiei favorizează comiterea unor nereguli şi/sau ilegalităţi. Acest tip de fraudă poate fi evitat prin solicitarea unuia dintre membrii secţiei de votare de a se respecta ordinea la intrarea în sală. Jandarmii care păzesc secţia de votare sunt obligaţi să nu permită accesul mai multor persoane decât numărul cabinelor de vot.

* Ilegalităţi ale membrilor secţiei de votare. Membrii biroului electoral al secţiei de votare pot înmâna unor alegatori – pe care îi cunosc ca fiind de partea unui anume candidat – mai multe buletine de vot decât au dreptul, pot înmâna buletine de vot ce nu au aplicată ştampila de control pe ele, pot vota pe mai multe buletine sau pot permite să voteze unei persoane al cărei domiciliu nu este arondat secţiei de votare respective.

* Folosirea unor buletine înainte de deschiderea secţiei de votare. Cu o jumătate de oră înainte de începerea votării, se aruncă în urnă 50, 100 sau 200 de buletine de vot ştampilate “cum trebuie”. Tot timpul multiplu de 50. Apoi, pe parcursul zilei de vot, fraudatorii trebuie să semneze pe liste în locul oamenilor, la intâmplare, de 50, 100, respectiv 200 de ori. Dacă cineva observă ca s-a semnat în locul său, se invocă o greşeală şi votantul va semna alaturi. Acest tip de fraudă se poate evita prin verificarea, dimineaţa, alături de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, dacă urnele sunt goale. Totodată, trebuie verificate de către reprezentanţii din secţie a listelor electorale, a buletinelor de vot şi a ştampilelor. De asemenea, trebuie acordată atenţie procesului de închidere şi sigilare a urnei.
6.3  RE: Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:11:16
* Valoarea “proporţională”. Dacă la sfârşitul zilei rămâne un număr mare de buletine nefolosite, reprezentanţii BESV pot cădea de acord să împartă reciproc o parte din ele şi să le introducă în urnă. De obicei funcţionează în secţiile mici, unde nu există observatori şi este o metodă greu de depistat. Această metodă de fraudare dezavantajează partidele mari pentru că există riscul intrării în Parlament a unui partid care în mod normal nu ar fi adunat voturile necesare pentru a trece pragul.

* Votarea prin reprezentant. Există posibilitatea “infiltrării” (prezentarea unor persoane la o altă secţie de vot decât cea la care sunt arondaţi, unde, cu complicitatea reprezentantului partidului, ar vota în numele unui alt alegator. Această metodă se poate evita prin urmărirea atentă a celor care se prezintă la vot şi prin verificarea actelor lor. Nu se poate vota cu buletinul unor prieteni / rude pentru aceştia.

* “Pierderea” buletinului de identitate. Chiar daca timbrul ce se lipeşte pe spate este greu de dezlipit, frauda se poate comite şi dacă alegătorul declară pierdută cartea de identitate în ziua alegerilor, dupa ce a votat. În această situaţie, poliţia este obligată să-i elibereze o adeverinţă pe baza căreia să poată vota din nou. Frauda se poate verifica prin verificarea cu atenţie dacă o persoană care se prezintă la secţia de votare este bifată sau nu în listă.
6.4  RE: Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:12:08
* Schimbarea proceselor verbale după numărătoarea voturilor. Nu există obligativitatea emiterii de copii ale proceselor verbale după terminarea procesului de vot. Acest lucru face imposibilă verificarea rezultatului votului de către partidele ai căror reprezentanţi nu au însoţit sacii cu buletine şi procesele verbale la Biroul Electoral Judeţean în seara votării. Frauda se poate elimina fie prin solicitarea unei copii de pe procesul verbal, fie prin solicitarea datelor înscrise în procesul verbal. Apoi sunt rugaţi ceilalţi membri ai secţiei de votare să semneze pentru conformitate pe foaia pe care sunt notate datele.

* Înmânarea mai multor buletine de vot unui votant. Este posibil ca unul dintre membrii biroului electoral al secţiei de votare să dea unui alegator mai multe buletine de vot decât trebuie şi decât are dreptul. Apoi va tăia pe listă mai multe persoane ca şi cum s-ar fi prezentat la vot. Frauda poate fi evitată prin monitorizarea de către fiecare reprezentant al partidului în secţia de votare a celorlalţi reprezentanţi.

* Promisiunea sau darea de bani sau bunuri. Legea interzice şi sancţionează cu închisoarea promisiunea sau darea de bani în scopul determinării votului alegătorului. Frauda este destul de greu de dovedit, dar este foarte probabilă. Banii sunt daţi de obicei după prezentarea dovezii din care să reiasă felul în care au votat persoanele. De obicei, banii sau cadourile sunt efectul metodelor “suveica”, “cămaşa albastră”, “fotografierea votului” etc.
6.5  RE: Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:14:04
* Purtarea semnelor electorale în secţie. Este interzisă purtarea de către membrii BESV, pe durata votării, de materiale cu însemne electorale. Acest lucru poate intimida sau influenţa comportamentul electoral al persoanelor indecise care se prezintă la vot. În cazul în care există vreun reprezentant al partidelor ce poarta tricouri, şepci, insigne, etc. în secţia de votare se va solicita să se schimbe. Solicitarea se va face inclusiv dacă poartă tricouri de culoarea partidului advers. În cazul în care solicitarea de a se schimba rămâne fără efect, se va face contestaţie.Atenţie! Semn distinctiv al partidului este inclusiv culoarea. De aceea partidele folosesc culori diferite.

* Votează o persoană într-o secţie în care nu este arondată. Este interzis membrilor secţiei de votare să permită unei persoane să voteze într-o secţie anume, dacă nu are domiciliul arondat secţiei de votare respective, dar se află în localitatea respectiva. Frauda poate fi evitată prin monitorizarea cu atenţie a celorlalţi reprezentanţi ai partidelor în secţia de vot.

* Votează o persoană care a mai votat. Este interzis membrilor secţiei de votare să permită unei persoane să voteze dacă din actele sale de identitate reiese faptul că a mai votat (acolo sau în altă parte / are aplicată ştampila de control pe buletinul de identitate sau are aplicat timbrul autocolant cu menţiunea votat şi data scrutinului pe cartea de identitate). Frauda poate fi evitată prin monitorizarea cu atenţie a celorlalţi reprezentanţi ai partidelor în secţia de vot.

* Nu i se permite unei persoane să voteze. Interzicerea dreptului de a vota unei persoane este sancţionată de lege. Membrii secţiei de votare nu pot opri să voteze o persoană care face dovada faptului că domiciliul său este arondat secţiei de votare respective şi că nu a mai votat.
6.6  RE: Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:15:44
* Omiterea semnării în lista electorală. Alegătorul trebuie să semneze în lista electorală înainte de a vota. Apoi i se aplică ştampila de control a secţiei pe buletinul de identitate şi timbrul autocolant cu menţiunea “votat”, plus data scrutinului, pe cartea de identitate. Dacă aceste operaţiuni nu sunt făcute i se dă posibilitatea alegătorului în cauză să se prezinte, ulterior, în aceeaşi secţie, pentru a mai vota odată. Frauda poate fi evitată prin urmărirea modului în care îşi fac treaba ceilalţi membri ai secţiei de votare.

* Două persoane în cabină. Legea interzice ca doi sau mai mulţi alegători să intre în acelaşi timp în aceeaşi cabină de vot. Sunt permise anumite excepţii, de exemplu în cazul în care o persoană nu vede sau declară că nu ştie să citească. Frauda poate fi destul de uşor de pus în practică, în special în cazul celor care declară că nu ştiu să citească. Se poate evita prin sancţionarea/contestarea unui număr prea mare sau apreciat ca exagerat de oameni care solicită să intre împreună cu altcineva în secţia de vot.

* Folosirea buletinelor rămase după încheierea procesului electoral. După încheierea votării este obligatoriu ca buletinele de vot neutilizate să fie anulate şi ca stampilele cu menţiunea “Votat” să fie sigilate şi depuse la un loc vizibil. La ora închiderii, ştampilele cu “Votat” se pot sigila într-o hârtie sau pungă ce trebuie să rămână intactă pe parcursul numărării voturilor. De asemenea, este important de observat dacă se verifică integritatea sigiliilor urnei de vot.
6.7  RE: Trădare, trădare dar să ştim şi noi trimis de
(22 mai 2012, 15:16:49
* Fraude la numărarea voturilor. Atenţie la comportamentul celor autorizaţi să verifice şi să numere voturile. Un membru al biroului electoral al secţiei de votare poate strecura buletine dintr-un teanc în altul (de ex. la PSD la PD-L sau PNL) sau aşează unul sau mai multe buletine pe care au fost exprimate voturi valabil exprimate în teancul cu buletine de vot nule. Este bine să se verifice prin sondaj buletinele de vot numărate de reprezentanţii contracandidaţilor sau a partidelor adverse, precum şi cele nule.”

SPOR LA „TREABĂ„ , FLĂCĂI!
7.   Un amănunt inedit… trimis de
(22 mai 2012, 15:52:27
Referitor la persoanele aflate în imposibilitatea de a vota singure:
Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei deputaților și senatului prevede la art. 42 alin. (21) că:

„Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de președintele BESV, nu poate să voteze singur, are dreptul să cheme în cabina de vot un însoțitor ales de el, pentru a-l ajuta. Acesta nu poate fi din rândul observatorilor sau al MEMBRILOR BIROULUI ELECTORAL AL SECȚIEI DE VOTARE.”

Spre deosebire de această prevedere, legea 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale spune la art. 86 alin. (2) că:

„Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare, în scopul de a-l ajuta, un însoţitor ales de el. Persoanele care candidează în circumscripţia în a cărei rază teritorială se află secţia de votare respectivă nu pot însoţi alte persoane în cabina de votare în scopul de a le ajuta să voteze. ”

Omisiunea precizării restrictive ca membrii biroului electoral să fie însoțitori ai persoanelor ce nu pot vota singure va face ca metoda „Cămașa albastră” să fie deosebit de uzitată.

Pentru cine mai vrea chițibușuri referitoare la interpretarea legislativă mai poate să compare și art. 42 alin. 22^1 din Legea 35/2008 versus art. 87 alin (1 ) din Legea 67/2004.
La deplasarea urnei mobile sunt necesare „cerere scrisă însoțită de documente medicale doveditoare” sau numai „cererea scrisă” ?!?!

Concluzie: urna mobilă se va înroși mai ceva ca țeava de la mitralieră!
SPOR LA TREABĂ, FLĂCĂI!
8.   .... trimis de
(23 mai 2012, 10:53:50
Bravo usl nu uitati sa va treceti primii pe site cu imagini de pe panourile electorale unde sunteti numai voi ...si pe aici pe colo mai vezi si un afis de la alte partide .
9.   .... trimis de
(23 mai 2012, 10:55:20
Bravo usl nu uitati sa va treceti primii pe site cu imagini de pe panourile electorale unde sunteti numai voi ...si pe aici pe colo mai vezi si un afis de la alte partide .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei