Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Controversă

Maşini cu girofar şi sigla USL, în campanie electorală prin Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campanie electorală suspectă că nu s-ar derula potrivit legislaţiei. Asta este acuzaţia pe care reprezentanţii PDL Suceava o aduc celor din USL, după ce în ultima vreme mai multe maşini cu girofar albastru şi pe care era inscripţionat mesajul „Uniunea Social Liberală are grijă de sănătatea ta” s-au plimbat prin mai multe localităţi ale judeţului.

Democrat-liberalii cred că în acest fel se creează voit confuzia că instituţiile statului sunt subordonate Uniunii Social Liberale, ceea ce este o manipulare grosolană a opiniei publice.

„Mă aflam în trafic când am văzut din spate venind maşini cu girofar albastru. Conform legii, acestea reprezintă autorităţile statului, aşa că am tras pe dreapta şi i-am lăsat să treacă. Am rămas uimit să constat că pe maşini erau inscripţii USL. Nu ştiu ce să cred – că maşinile instituţiilor de stat sunt folosite în campania electorală sau că USL-ul a devenit o instituţie a statului?”, s-a întrebat Lucian Harşovschi, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Suceava.

 

Proiect care vizează efectuarea de analize gratuite pentru populaţie

De partea cealaltă, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, susţine că totul este corect şi nu s-a realizat nici o interferenţă a instituţiilor statului cu actuala campanie electorală. Potrivit lui Nechifor, maşinile aparţin europarlamentarului Daciana Sârbu, soţia actualului premier al României, şi sunt parte dintr-un proiect care vizează efectuarea de analize gratuite pentru populaţie.

Ovidiu Donţu, directorul cancelariei prefectului de Suceava, a promis că va oferi mai multe amănunte despre acest subiect, în condiţiile în care site-ul Dacianei Sârbu, acolo unde se găseau date despre proiect, se afla „în construcţie”.

Deşi l-am contactat de mai multe ori în cursul zilei de ieri, Ovidiu Donţu nu a mai oferit nici un punct de vedere legat de maşinile cu girofar şi inscripţiile USL.

 

Ce maşini pot folosi girofarul

Totuşi, potrivit legislaţiei rutiere, cazurile în care o maşină poate folosi girofarul sunt extrem de clar stipulate. Potrivit articolului 32, aliniatul 2 din Codul Rutier, sunt autorizate să utilizeze semnalele speciale de avertizare luminoasă următoarele categorii de maşini:

a) pentru lumina roşie – autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

b) pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, precum şi cele aparţinând Departamentului Naţional Anticorupţie, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini cu girofar şi sigla USL, în campanie electorală prin Suceava.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 10 voturi
Maşini cu girofar şi sigla USL, în campanie electorală prin Suceava2.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(22 mai 2012, 11:38:50
Aşa ştiam şi eu, că lumina albastră, conform lesilaţiei rutiere în vigoare, obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere. Acest tip de campanie ilegală, abuzivă şi agresivă ar trebui sancţionat imediat. Mi se pare fantastic tupeul lui Nechifor care ridică din umeri şi spune că totul e corect, totul e legal. Prosteala asta nu mai ţine... la revedere USL! puteţi s-aduceţi in oraş şi tancuri blindate cu însemnul vostru pe ele, Suceava votează cu oamenii gospodari!
1.1  RE: ... trimis de
(22 mai 2012, 12:42:52
Aici e o smecherie...si eu pot pune un girofar pe masina si nu pot fi amendat.
Nu are nimic de a face cu " a detine" si "a folosi" . Am vazut si eu aceste masini..dar cu girofarurile stinse. Nu am vazut pe nimeni folosind aceste girofaruri..Deci ptr amatori de girofaruri puteti monta cate vreti .
1.2  RE: ... trimis de
(22 mai 2012, 14:02:56
cred ca numai hasovschi a vazut girofarul functionand ...cand i s-au aprins luminitele in cap de invidie. Cred ca inca nu poate accepta ca nu a fost primit in USL . Dan diaconescu te asteapta si pe tine , poate ai sa vezi girofaruri in violet.
2.   USL salveaza vieti trimis de
(22 mai 2012, 12:19:23
Am vazut o asemenea ambulanta, m-am informat despre ea si are toate avizele legale sa faca exact ceea ce trebuie sa faca. Sute de oameni care nu-şi permit analize au beneficiat de acest serviciu iar girofarul nu este folosit in trafic. Nu va convine ca USL ajuta oamenii ? E posibil deoarece voi, revopsitilor, doar ati sabotat populatia.
2.1  RE: USL salveaza vieti trimis de
(22 mai 2012, 12:33:44
între a ajuta oamenii şi ai induce în eroare este o diferenţă mare. pt. ca o analiză la glicemie să fie corectă şi să poată fi interpretată de un medic trebuie să aibă vreo 5 eşantioane luate la ore diferite ale zilei. nu mai prostiţi lumea cu analize luate-n corturi electorale că faceţi mai mult rău decât bine sănătăţii oamenilor!
2.2  RE: USL salveaza vieti trimis de
(22 mai 2012, 12:42:19
Dar de ce te miră? Ăsta este stilul specific. Au ajuns la guvernare fix cu japca, ştiau ca nu au nicio şansă să fie votaţi iar acum se bat cu pumnii în piept şi strigă victorie. Ăsta e momentul lor de aşa zisă glorie, moment care nu va dura prea mult.
2.3  RE: USL salveaza vieti trimis de
(22 mai 2012, 12:44:19
Stiti care este marea problema? USL Suceava este condus de niste tineri, pe care cel putin eu ii credeam altfel decat cei dinaintea lor. Liderii USL ii critica pe pedelisti, acuzandu-i de campanie ilegala, de afisaj ilegal. Chiar in ziarul de astazi am citit ca Nechifor cere sefilor de institutii sa nu se implice in campania electorala. Absolut corect. Problema cea mare este tinerii lideri ai USl fac exact ceea ce critica ei la PDL. Afise lipite ilegal, campanie electorala cu masini ale institutiilor statului etc. Nu are nici o importanta ca au facut analize gratuite. Toata stima pentru aceasta actiune, dar nu trebuia sa o faca cu masinile statului. USL ne arata ca ceea ce pentru altii e ciuma, pentru ei este muma. Sunt dezamagit de PDL, dar cei de la USL, imi care imi puneam sperante, au reusit sa ma dezamageasca la fel de tare. Si asta doar in cateva saptamani...
2.4  RE: USL salveaza vieti trimis de
(22 mai 2012, 12:55:41
Nu sunt masinile statului. In tara asta sunt sute de ambulante particulare de toate modelele, cu acte in regula si servicii profesionalizate. Unele apartin de fundatii sau asociatii non profit. Asa ca trebuie sa/i felicitam si atat.
2.5  RE: USL salveaza vieti trimis de
(22 mai 2012, 14:08:34
bai nea ...critic , cine foloseste masinile institutiilor statului in suceava? ia mai informeaza -te! cine imparte floricelele lui lungu in timpul programului de serviciu la institutiile statului? fix angajatii acestor institutii, recomand autoritatilor competente sa dea o raita prin institutiile subordonate CONSILIULUI JUDETEAN , sa vada cati angajati sefi au mai ramas netrimisi la impartit afise , floricele , pixulete...
2.6  RE: USL salveaza vieti trimis de
(22 mai 2012, 20:33:16
Domnule Briceag, ce spuneti dvs. aud in fiecare zi, diferenta este ca aici vad fotografii, vad dovezi. Cu povesti din astea... am auzit ca nu stiu cine face nu stiu ce. Asta este problema noastra, a romanilor. Suntem prea caposi, ne incapatanam sa acceptam realitatea. Da, cei de la USL au gafat cu acest subiect, ca dovada si declaratiile balbaite ale lui Dontu. Dar nu, greseala asta nu se pune, ia uitati-va voi ce fac ceilalti... Am auzit eu ca fac ceilalti... Eu va invit sa lasati la o parte uniformele de partid si sa discutati corect si echidistant. Pe dovezi, nu pe ce am auzit eu de la vecina, care stie de la bacanul din colt etc. Puteti face lucrul acesta, puteti discuta, fara patima, pe baza unor dovezi? Va raspund tot eu: nu puteti.
3.   Felicitari d lui NECHIFOR trimis de
(22 mai 2012, 13:58:53
specimnele care agreaza dearea afiselor ostentative ale unora ..ar trebui sa taca din bun simt fata de o asemenea actiune de amploare a celor din usl. Pentru cei care nu stiu, astfel de actiuni caritabile sanitare au fost facute de acceasi echipa inca de anul trecut, cei care si au testat gratuit glicemia si tensiunea cunosc acest lucru.
Felicitari USL , FECICITARI CATALIN NECHIFOR , a carui initiativa a fost. SSSUUUUUUUUUUUUUUCCCCEEEEESSSS
3.1  RE: Felicitari d lui NECHIFOR trimis de
(22 mai 2012, 14:41:00
bai brisca, sa intelegem CA CAtalin nechifor (cacofonia am facut-o in mod voit si ai sa intelegi si de ce!) nu are nevoie de hartie igienica pentru ca stai matale toata ziua cu nasul la funduletul sau...... nu pricepi o iota din ce se vorbeste aici........doar masinile statului au voie cu girofar. Masinile alea nu erau ale statului deci nu au voie sa aiba girofar, proprietarul lor este sotia primului ministru.... deci nu o sa se intample nimic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.2  RE: Felicitari d lui NECHIFOR trimis de
(22 mai 2012, 17:15:13
LAa nu e Carcalete? In poza a doua? In fata masinii, bre. Asta nu e ala care a muscat mana celor care l-au pus sef la ISJ, adica PNL, s-a dus la PDL si acuma iar la PNL? Om de mare caracter. Cred ca o sa umple de turnulete Radautiul.
4.   MWE USL trimis de
(22 mai 2012, 14:47:18
USL cel mai de  ☭  partit ..duce ce au furat totul prin anii 90-97 acuma vin ei sa ne vanda gogosi din astea ca ei schimba ceva...au mai uitat sa fure ceva ..bg pl eu in Ponta si a lui ...si in toata politica asta de  ☭  din tara noastra...MUE PSD PNL PD-L si care mai sunt

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei