Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Premiul Oscar pentru întreaga carieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Habar n-am avut că finala avea să se desfăşoare chiar de ziua unuia din eroii ei, Petr Cech, drept pentru care n-am luat în calcul şi acest element în preziua finalei când am zis la Radio Top că sunt doi oameni care ar merita cu vârf şi îndesat trofeul, cel de-al doilea fiind, desigur, Didier Drogba. Dincolo de argumentul sentimental (îmi doream ca Bayern, care comisese crima de la Madrid, să simtă pe propria-i piele ce înseamnă să-ţi distrugă cineva sărbătoarea chiar la tine-n casă), doream să câştige Chelsea fiindcă jocul ei se apropie, după mine, mai mult decât cel al lui Bayern de ceea ce înţeleg eu prin fotbal. Să ne înţelegem: nu-mi place jocul defensiv, dar îmi displace infinit mai tare frecatul mingii de-a droanga, conform standardului tiki-taka. Iar Bayern exact asta face: ia mingea şi-o tot învârte, dreapta-stânga, înainte-înapoi, mai înapoi, iar la stânga şi tot aşa. Asta, în pofida faptului că are nişte jucători deosebit de penetranţi, ca Ribery, Muller ori Schweinsteiger. Dincolo, la Chelsea, plecarea din apărare e ca la Real: două pase, o lansare (urmată eventual de centrare) şi şut. Arată a fotbal, nu a handbal în jurul semicercului. Să revenim la cei doi eroi. Despre Petr Cech chiar că nu poţi spune altceva decât că este erou. Nu ştiu câţi alţi oameni de pe planeta asta ar fi supravieţuit groaznicului accident avut de el chiar pe gazon. Şi câţi oare ar fi avut puterea să revină? Şi câţi ar fi reuşit să devină parcă mai buni după asta? De aceea mă bucur enorm pentru el. Iar faptul că a salvat realmente echipa şi trofeul apărând un penalty în timpul de joc şi un altul la departajare este doar un binemeritat bonus de ziua lui. Iar Drogba avea şi el tot dreptul că-şi încununeze cariera cu trofeul suprem la nivel de club, măcar pentru devotamentul cu care se jertfeşte realmente pentru echipă la fiecare joc în parte. Ceea ce au obţinut cei doi este un fel de premiu Oscar pentru întreaga carieră pe care îl obţin numai superstarurile. Iar ei exact asta sunt, ba sunt şi modele demne de urmat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul Oscar pentru întreaga carieră.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Premiul Oscar pentru întreaga carieră5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei