Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2012 - Anul XVII, nr. 112 (5017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta precizează că delimitarea colegiilor electorale nu va fi modificată pentru parlamentare

Joi, 17 Mai 2012 (18:04:13)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că delimitarea colegiilor electorale nu va fi modificată pentru alegerile parlamentare din toamnă.

El a făcut aceste declaraţii la dezbaterea "Votul este totul? Reforma electorală între recomandările internaţionale şi imperativul politic", organizată de Coaliţia 2012 pentru Alegeri Corecte.

Victor Ponta a arătat că este "prea târziu" să se modifice colegiile uninominale, acesta adăugând că orice schimbare ar fi "criticabilă".

"Opinia şi opţiunea noastră, care ţine cont de momentul întârziat, este de a nu ne atinge de colegiile actuale", a ţinut să precizeze prim-ministrul.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, în 17 februarie, că a actualizat delimitarea colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a trimis la Monitorul Oficial, spre publicare, hotărârea pentru aprobarea acestei actualizări.

AEP menţiona atunci, într-un comunicat, că, potrivit dispoziţiilor art. 12 alin. (2) din Legea nr.35/2008, actualizarea delimitării colegiilor uninominale se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă: anual - în cazul în care au apărut modificări în structura, denumirea sau rangul unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv după fiecare recensământ al populaţiei (cu cel puţin 12 luni înainte de alegerile parlamentare la termen).

Conform sursei citate, actualizarea curentă a colegiilor uninominale nu a avut în vedere modificarea limitelor acestora, ci numai includerea, acolo unde a fost cazul, a elementelor redenumite, a celor omise sau nou-înfiinţate.

Prin publicarea informaţiilor actualizate, AEP a încercat să evite nearondarea, conform cerinţelor legale, a celor aproximativ 2.500 de elemente teritoriale omise sau nou-înfiinţate (artere de circulaţie, tronsoane ale acestora, imobile) la secţiile de votare ce urmează a fi organizate la alegerile parlamentare din anul 2012, respectiv menţinerea erorilor de tip/denumire a elementelor teritoriale incluse în H.G. nr. 802/2008, se mai arăta în comunicat.

AEP menţiona că în procesul de elaborare a Hotărârii au fost consultate 26 de primării de municipii reşedinţă de judeţ, 6 primării de sector din municipiului Bucureşti şi au fost solicitate tuturor instituţiilor prefectului din ţară nomenclatoarele stradale ale unităţilor administrativ-teritoriale.

AEP amintea că prima delimitare a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului a fost realizată potrivit dispoziţiilor art. 12 alin. (1) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cu modificările şi completările ulterioare, prin adoptarea Hotărârii Guvernului nr. 802/2008 în conformitate cu Hotărârea Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului nr. 1/2008 (comisie parlamentară special constituită pe baza proporţionalităţii reprezentării parlamentare).

Ulterior adoptării H.G. nr. 802/2008 au fost constatate erori constând în omiterea arondării unor artere ori segmente ale acestora, imobile, numere administrative, precum şi în scrierea greşită a denumirii acestora. O parte dintre aceste situaţii au fost remediate prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a unor rectificări privind delimitarea colegiilor uninominale din 22 de circumscripţii electorale. Totodată, ca urmare a operaţiunilor de actualizare a denumirii arterelor şi a numerotării clădirilor, inclusiv cele recente privind efectuarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011, în unele unităţi administrativ-teritoriale s-au făcut multe modificări, îndeosebi în ceea ce priveşte nomenclatorul arterelor, preciza AEP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta precizează că delimitarea colegiilor electorale nu va fi modificată pentru parlamentare.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta precizează că delimitarea colegiilor electorale nu va fi modificată pentru parlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei