Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2012 - Anul XVII, nr. 112 (5017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta întreabă populaţia dacă este bine ca Guvernul să nu aprobe ACTA şi să reducă taxe la angajator

Joi, 17 Mai 2012 (14:00:44)

Premierul Victor Ponta va întreba populaţia, printr-un sondaj de opinie pe care îl va lansa pe propria aplicaţie "vPonta" destinată utilizatorilor de iPhone şi iPad, dacă este de acord ca Executivul să retragă semnătura fostului Guvern Boc de pe acordul ACTA şi să reducă taxele pentru angajatori.

"Eşti de acord ca Guvernul să-şi retragă semnătura de pe acordul semnat de România pentru ACTA de către Cabinetul Boc ?" şi "Eşti de acord să reducem taxele şi impozitele la angajatori pentru crearea de noi locuri de muncă" sunt întrebările care vor fi lansate de premier şi prezentate deja într-un clip de prezentare a aplicaţiei.

Premierul a lansat, miercuri, aplicaţia "vPonta" construită pe platforma Apple şi destinată utilizatorilor de iPhone şi iPad, susţinând că aceasta va creşte transparenţa decizională la nivel guvernamental şi politic pentru persoanele care îi accesează site-ul şi pagina de facebook.

Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente şi piese auto la pirateria pe internet. ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii ACTA susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.

Premierul Victor Ponta a declarat din nou, miercuri, că Tratatul ACTA nu va fi ratificat până când Parlamentul European nu va adopta modificări care să impiedice afectarea drepturilor la viaţa privată.

Premierul a mai anunţat, la emisiunea "După 20 de ani" la PRO TV, că Guvernul intenţionează ca, anul viitor, să reducă nivelul contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale la angajator, păstrând în acelaşi timp cota unică de impozitare de 16% pentru societăţile comerciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta întreabă populaţia dacă este bine ca Guvernul să nu aprobe ACTA şi să reducă taxe la angajator.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta întreabă populaţia dacă este bine ca Guvernul să nu aprobe ACTA şi să reducă taxe la angajator0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei