Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Subplătirea înaltei administraţii invită la corupţie, România trebuie să rezolve problema

Joi, 3 Mai 2012 (14:24:05)

România trebuie să rezolve şi problema subplătirii înaltei administraţii, nu doar pe cea a pensiilor şi salariilor, pentru că plata incorectă a administraţiei invită la corupţie, a declarat, joi, ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Cei care ocupă posturi cu responsabilităţi mari, care presupun autorizarea cheltuirii banului public, trebuie să fie corect remuneraţi, a subliniat Predoiu, la conferinţa "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi agenţia MEDIAFAX.

"Când ai un post cu responsabilităţi enorme, în care semnezi, în care îţi asumi semnătura altora, în care iei decizii şi spui «aici merge sau aici nu merge», în care dai autorizare să se cheltuie sau nu banul public, trebuie să ştii că o faci recompensat corect de către societate. Subplătirea înaltei administraţii invită la corupţie şi, pe viitor, România trebuie să rezolve şi această problemă, nu numai a pensiilor şi salariilor, care e foarte importantă, dar trebuie să rezolve problema plăţii corecte a administraţiei, în special în zona managementului administrativ. Altfel, nu vom avea management bun în administraţie sau vom avea manageri care-şi completează veniturile", a declarat ministrul demis al Justiţiei.

Cătălin Predoiu a mai spus că, în opinia sa, această "vulnerabilitate" trebuie să fie înlăturată.

În opinia lui Predoiu, şi absorbţia fondurilor europene depinde de modul în care funcţionează administraţia, acesta fiind un motiv în plus pentru luarea de măsuri care să asigure remunerarea corectă a personalului din domeniu.

"Dubiile în legătură cu capacitatea României de a-şi asuma un viitor fără rezerve şi fără erori, în parcursul european, cresc. Când ai un partener care vezi că aleargă din ce în ce mai încet, începi să-ţi pui problema de ce mai eşti partener cu el. Noi nu trebuie să ajungem în această situaţie, România a avut o şansă istorică prin aderarea la UE, ea nu trebuie ratată, iar fondurile europene sunt parte din acest mecanism, iar ele depind de modul în care funcţionează administraţia. Este foarte adevărat că o administraţie eficientă trebuie să fie o administraţie bine plătită", a spus Predoiu.

Ministrul demis al Justiţiei a mai afirmat, cu acelaşi prilej, că administraţia poate să ajute mediul de afaceri, prin transparentizarea operaţiunilor sale.

Transparenţa şi mediul de afaceri, experienţa Justiţiei în România şi Germania, experienţa companiilor cu sectorul public în Germania şi România, informaţii practice legislative pentru companii sunt teme ale conferinţei "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", care se desfăşoară în Capitală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Subplătirea înaltei administraţii invită la corupţie, România trebuie să rezolve problema.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Subplătirea înaltei administraţii invită la corupţie, România trebuie să rezolve problema0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei