Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: În cazul fondurilor europene, este vorba nu doar de corupţie, ci şi de delăsare, dezinteres

Joi, 3 Mai 2012 (13:40:59)

Ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că în cazul fondurilor europene, toţi miniştrii din domeniu au vrut să accelereze procesul, dar nu s-a putut pentru că undeva în aparat ceva se opreşte, nu neapărat legat de corupţie, ci şi de delăsare şi dezinteres.

Cătălin Predoiu a spus că nu este niciun dubiu, cel puţin în ceea ce îl priveşte, că toate guvernele care s-au succedat şi toţi miniştri care au avut responsabilităţi în domeniul fondurilor europene au încercat şi au vrut să accelereze acest proces, "dar totuşi nu se poate".

"De ce? Pentru că undeva, în aparat, ceva se opreşte. Şi nu e neapărat corupţie întotdeauna. Este şi delăsare, este şi dezinteres, este şi inconştienţa faptului că acest domeniul al fondurilor comunitare este unul crucial pentru România, nu numai din punct de vedere simbolic, dar şi din punct de vedere general-politic. Comisia Europeană şi statele europene privesc la ce se întâmplă cu fondurile comunitare şi ele înţeleg că dacă acestea nu sunt absorbite, decalajul dintre România şi alte state membre creşte în loc să se apropie", a spus Cătălin Predoiu, la conferinţa "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi de agenţia Mediafax.

În opinia demnitarului, administraţia reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă statul român.

"Dacă administraţia este funcţională şi bazată pe integritate, atunci nu o să avem corupţie în societate. (...) Aş putea spune că în acest moment modul în care funcţionează administraţia, şi mă refer la administraţia de mijloc şi la cea locală, este un adevărat obstacol în dezvoltarea României", a precizat Cătălin Predoiu.

Transparenţa şi mediul de afaceri, experienţa Justiţiei în România şi Germania, experienţa companiilor cu sectorul public în Germania şi România, informaţii practice legislative pentru companii sunt teme ale conferinţei "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi Agenţia de presă Mediafax.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: În cazul fondurilor europene, este vorba nu doar de corupţie, ci şi de delăsare, dezinteres.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: În cazul fondurilor europene, este vorba nu doar de corupţie, ci şi de delăsare, dezinteres0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei