Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În faza testelor

Vaccin pentru astm, ce are ca ţintă ADN-ul factorului responsabil de alergie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cercetătorii francezi de la Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetare Medicală au anunţat că au conceput un vaccin împotriva unei forme de astm, eficient la şoareci, şi care va intra în curând în faza testelor pe oameni. Potrivit  Yahoo!News, peste 300 de milioane de persoane suferă de astm. Această boală cronică respiratorie este cauzată de o reacţie anormală împotriva alergenilor din mediul înconjurător.

Unul dintre cei mai frecvenţi alergeni este Dermatophagiudes farinae, transmis prin acarieni. În testele pe animale de laborator, afectate de alergia astmatică, vaccinul a fost administrat prin două injecţii intramusculare la un interval de trei săptămâni, pentru a provoca anticorpi anti Derf 1. După administrare, s-a observat o scădere semnificativă a sensibilităţii căilor respiratorii aeriene. Cercetătorii au conceput această tehnică de vaccinare pe baza ADN-ul substanţei care declanşează reacţia alergică.
„Decât să administrăm extracte din alergeni periodic, cu scopul de a diminua sensibilitatea, mai eficient este un vaccin care are ca ţintă ADN-ul factorului responsabil de alergie”, a explicat Bruno Pitard, directorul departamentului Inovaţii în Bioterapie din cadrul institutului.
Astmul alergic poate apărea ca răspuns alergic la polen, praf, mucegai, păr de pisică sau cal, vopsele, făină, medicamente, produse chimice.
Criza de astm se manifestă printr-o nevoie acută de aer, respiraţie şuierată, buze vinete, extremităţi reci, transpiraţie abundentă, tuse seacă şi violentă, expectoraţie densă.
Numărul persoanelor astmatice s-a dublat în ultimii zece ani şi în fiecare an aproximativ 250.000 de persoane mor prematur din cauza acestei boli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccin pentru astm, ce are ca ţintă ADN-ul factorului responsabil de alergie.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccin pentru astm, ce are ca ţintă ADN-ul factorului responsabil de alergie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei