Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfidare publică

Fostul viceprimar din Broşteni refuză să respecte o hotărâre judecătorească definitivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fostul viceprimar al oraşului Broşteni în perioada 2009-2011, actual consilier local din partea PNL, Nicolae Chiriac, sfidează cu bună ştiinţă o hotărâre judecătorească. Este vorba de o clădire cu o suprafaţă de circa 2.400 de mp pe care refuză să o predea spre folosinţă Primăriei Broşteni, aşa cum a hotărât Tribunalul Suceava.

Şi nu se întâmplă de azi de ieri, ci de aproape un an de zile, perioadă în care Primăria Broşteni a încercat fără succes să pună în aplicare hotărârea judecătorească.

Totul a plecat de la un protocol încheiat pe 20 iunie 2000, între Primăria Broşteni şi Ministerul Industriilor şi Comerţului, prin care administraţia locală primea cu dreptul de uzufruct mai multe obiective, printre care şi „Complexul comercial” din localitate. Potrivit acordului încheiat între cele două părţi, Primăria Broşteni avea dreptul de a folosi acel complex comercial pe o perioadă de 30 de ani.

Ulterior, Ministerul Industriilor şi Comerţului a considerat că trebuie să vândă respectiva clădire, iar cumpărător a fost SC Moldinvest Grup SRL Broşteni, societate la care acţionar şi administrator este fostul viceprimar Nicolae Chiriac. Chiar dacă pare ireal, clădirea cu suprafaţa de circa 2.400 mp a fost adjudecată pentru modica sumă de 7.400 de lei, plus TVA, în timp ce evaluările experţilor autorizaţi arată că valoarea ar fi de aproape 1.300.000 de lei, adică de aproape 200 de ori mai mult faţă de preţul de achiziţie.

Actul de vânzare-cumpărare dintre cele două părţi a fost încheiat în martie 2003, iar noul proprietar le-a permis celor de la Primăria Broşteni, acolo unde activa şi în calitate de consilier la acea vreme, să folosească spaţiile până în 2007.

 

Organele de executare au fost împuternicite să pună în executare hotărârea

La scurt timp, Primăria Broşteni a cerut în instanţă respectarea protocolului încheiat cu Ministerul Industriilor şi Comerţului în cursul anului 2000, mai exact să aibă dreptul de a folosi spaţiile din „complexul comercial” până în 2030.

Iniţial, Judecătoria Vatra Dornei a respins acţiunea administraţiei din Broşteni, dar Tribunalul Suceava a admis recursul, iar prin decizia pronunţată în primăvara anului trecut l-a obligat pe Nicolae Chiriac să evacueze spaţiile în litigiu.

„Tribunalul admite recursul şi va modifica sentinţa în sensul că va admite cererea introductivă şi va obliga pârâţii să respecte dreptul de uzufruct dobândit de reclamanta Consiliul Local Broşteni prin protocolul din 20 iunie 2000 asupra imobilului Complex Comercial situat în Broşteni”, se arată în motivarea instanţei de judecată. Prin această decizie, organele de executare au fost împuternicite să pună în executare hotărârea.

Deşi a fost înştiinţat despre decizia Tribunalului Suceava, fostul viceprimar Nicolae Chiriac se face că plouă. Acesta invocă faptul că este proprietar pe clădire, aspect care nu este contestat de absolut nimeni, iar din acest motiv consideră că nu trebuie să predea imobilul Primăriei Broşteni pentru a-l folosi până în 2030.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul viceprimar din Broşteni refuză să respecte o hotărâre judecătorească definitivă.
 Vizualizări articol: 1971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul viceprimar din Broşteni refuză să respecte o hotărâre judecătorească definitivă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !?! trimis de
( 3 mai 2012, 14:43:23
Multa nerusinare!!! Si mai vrea si fotoliul de primar al Brosteniului !!! La mai mare sau la mai multe hotii...
2.   Pentru ANIHILATORUL trimis de
( 3 mai 2012, 17:55:45
Trebuie respectat dreptul de proprietate si oricum brostenarii il voteaza ca primar pe Nicu Chiriac chiar daca acest articol scormoneste lucruri deja stiute si care cred ca e servit cu "dedicatie speciala" din partea unor contracandidati la postul de primar.
3.   PERICOLUL PUBLIC NR 1 trimis de
( 3 mai 2012, 19:50:38
Avand in vedere ca la noi "BAIETII DESTEPTI" fac tot felul de magarii, complex comercial cumparat de 200 de ori mai ieftin, un bloc cu 40 apartamente de 200 de ori mai ieftin, fostele (doua) centrale termice la un pret de nimic, numai fierul vechi din centrale a adus un castig foarte substantial lui Nicu Chiriac, magaria cu vanzarea uneia dintre centrale Primariei Brosteni, pentru organizarea pietei agroalimentare, apoi cat a fost viceprimar a furat factura originala de vanzare a centralei in cauza, din actele contabile ale primariei, si revendica centrala că este a lui, intabularea spatiului dinfata celebrului complex prin mijloace neortodoxe.

Om fi noi oameni simpli dar sa stiti ca nu suntem si prosti !!

Ar trebui justitia sa ia la intrebari aceste fapte de coruptie, Gigi Becali va da socoteala dupa aceleasi magarii facute acum 20 de ani, aici de ce nu este posibil ???

Poate cineva ar trebui sa faca dreptate!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei