Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: În România, corupţia a devenit o afacere riscantă

Joi, 3 Mai 2012 (14:23:34)

Ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că, în România, corupţia a devenit "o afacere riscantă", arătând că atunci când un "profesionist" cere bani ca să dea mai departe şi "să rezolve treburile, cel care dă aceşti bani este "într-o belea".

"Când ai în faţă un avocat sau un notar care-ţi furnizează un serviciu profesional corect, eşti sigur că eşti pe mâini bune. Când ai în faţă un altfel de profesionist, care îţi cere bani ca să rezolve treburile dând bani mai departe, eşti într-o belea, care mai devreme sau mai târziu vine şi peste capul tău, pentru că în România corupţia a devenit o afacere riscantă", a spus Cătălin Predoiu, la conferinţa "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi de agenţia Mediafax.

Demnitarul a subliniat că este nevoie de integritate în aceste profesii, pentru că altfel toate eforturile din justiţie şi din mediul de afaceri sunt viciate.

"Cum ar putea justiţia să sprijine mediul de afaceri? În primul rând să fie profesie, adică să-şi asigure în profesie un standard care să facă inutile alte practici, care să implementeze un spirit de respect reciproc între profesionişti, care să facă astfel încât neprofesioniştii să fie îndepărtaţi, marginalizaţi şi, dacă se poate, eliminaţi din toate profesiile juridice, fie că vorbim de avocatură, de practicieni în organizare şi lichidare, de contabili, de consultanţi fiscali", a precizat Predoiu.

El a subliniat că şefii acestor profesii - barouri, camere notariale sau filiale ale Uniunii Naţionale a Practicienilor în Reorganziare şi Lichidare - trebuie să ştie să implementeze politici disciplinare care să elimine din profesie pe cei care nu au de-a face cu profesia, "au de-a face cu altceva".

"Este inacceptabil ca în aceste profesii să avem oameni care încalcă legea. Reputaţia mediului juridic, reputaţia unei ţări se construieşte şi pe profesionalism, pe profesionalismul şi integritatea profesiilor de avocat, de notar, lichidator etc.", a mai spus Cătălin Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: În România, corupţia a devenit o afacere riscantă.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: În România, corupţia a devenit o afacere riscantă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei