Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Oraşul florilor

Primăria Suceava a dat startul operaţiunii de înfrumuseţare a străzilor cu peste 400.000 de flori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Sute de mii de flori, o adevărată feerie de culori, amenajate după diverse modele, vor înfrumuseţa străzile Sucevei chiar de luna aceasta.

Primăria Suceava a dat startul operaţiunii de înfrumuseţare a străzilor la începutul acestei săptămâni, când, deşi ar fi trebuit să fie liberi, angajaţii Direcţiei Domeniului Public s-au aflat pe străzi zi de zi, pregătind terenul şi plantând florile care ne vor încânta până în toamnă.

“După o iarnă lungă, în sfârşit a venit timpul ca municipiul Suceava să redevină un oraş al florilor. E vorba de peste 400.000 de fire de flori, marea majoritate din producţie proprie. Pe lângă acestea se vor pune peste 3.000 de ghivece şi jardiniere cu muşcate şi petunii pe stâlpi”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Aproape toate florile care vor înfrumuseţa străzile Sucevei sunt produse în serele de la Direcţia Domeniului Public, făcându-se astfel economii de miliarde de lei vechi.

“Noi producem la 75 – 80 de bani ghiveciul de floare, care la florării este cam 2,5 lei. La 400.000 de flori am avea o economie de peste 200.000 de lei”, a explicat Remus Teodorovici, şeful de la Spaţii verzi.

Întreaga operaţiune a început în iarnă, când, pe geruri cumplite, în serele încălzite pe lemne se pregăteau florile care acum, în primăvară, sunt puse în pământ înflorite sau cu puţin timp înainte de perioada de eflorescenţă.

Sub atenta îngrijire a personalului insuficient de la sere au fost pregătite peste 80.000 de ghivece cu portulac, 35.000 de ghivece de gura leului, 54.000 de begonii, 53.000 de tagetes, 10.000 de petunii, 35.000 de gazania, 10.000 de cineraria, 6.000 de plante de salvia, 2.000 de callistephus, 5.000 de canna indica şi 5.000 de alisum.

Alte 100.000 de flori sunt pregătite pentru a putea fi plantate în a doua jumătate a anului, astfel încât străzile Sucevei să fie înfrumuseţate până toamna târziu.

“În afară de florile care vin puse pe peluzele stradale avem pregătite muşcate şi petunii curgătoare, petunii – 1.000 de ghivece, muşcate 3.000 de ghivece, muşcate la jardiniere – 800 şi petunii la jardiniere – 200. Aceste flori vor fi amplasate pe stâlpii de pe marginea scuarului şi pe mobilierul stradal”, a explicat Remus Teodorovici.

 

Amenajamente peisagistice pentru sensurile giratorii

Începând de ieri, lucrările de plantare a florilor s-au extins şi la sensurile giratorii din municipiu, care vor respecta o serie de amenajamente peisagistice.

Sensul giratoriu de la Burdujeni şi sensul giratoriu de la Galleria vor fi amenajate cu specii mixte de arbuşti şi flori. La sensul giratoriu de la Burdujeni deja au fost plantaţi arbuştii din specia ienupăr, urmând ca spaţiile libere să fie completate cu begonii.

Celelalte sensuri giratorii, precum cel de la Carrefour, cel de pe strada Mitropoliei şi cel din Obcini, precum şi cele două din Centru, din faţa Bancpost şi de la intrarea în parcarea subterană, vor fi amenajate cu begonii în două culori, iar staturile vor fi delimitate cu flori de culoarea albastră, cineraria.

Peluzele stradale vor fi amenajate cu flori de toate culorile, de la roşu,  galben, portocaliu până la albastru, pentru efect, acestea fiind intercalate cu gazon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a dat startul operaţiunii de înfrumuseţare a străzilor cu peste 400.000 de flori.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Primăria Suceava a dat startul operaţiunii de înfrumuseţare a străzilor cu peste 400.000 de flori2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 mai 2012, 12:39:48
SA FIE PLANTATE SI IN GROPILE DIN ASFALT!
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 3 mai 2012, 16:45:30
Primăvara , când Suceava se-mbracă-n praf
Te face să te simţi greu în pielea ta
Iar ciorile-ţi “bat” în cap ca un dactilograf
Petarde ce nu le poţi cu nimic dilua

Şi , ca o imagine egală cu toate pavelele
Cu toate borţile din drum şi din buzunare
Suceava-ţi arată ascunse-i dantelele
Şi-ţi muşti întrebarea : ce ce-i aşa , oare ?

Pe stradă nu auzi ode pindarice , greţoase
Gen : “facem ce trebuie pentru urbea noastră ”
Vezi doar feţe ca nişte umbre ce-ndelung visase
NORMALITATE .. dar au viaţă sihastră

Pe pârtia capului nu-ţi lunecă nicio idée
Te plimbi alături de ceilalţi ce-şi preumblă
Aceleaşi tainice gânduri pe-aceeaşi alee
Pe care-ţi amesteci şi tu a ta palidă umbră

2.   Penibil... trimis de
( 3 mai 2012, 13:20:38
Si autorul si ziarul. Campanie electorala inainte de termen.
3.   HOTULE... trimis de
( 3 mai 2012, 13:56:35
Bani pt flori sunt,dar sa se repare strazile in care ne rupem masinile in fiecare zi nu sunt.Sa candidezi la Prelipca,taranule ce esti.Mai pune niste pavele pe undeva sa mai faci niste bani acum la urma...Suceveni TREZITIVA odata fratilor ca nu se mai poate cu dobitocul asta!
4.   FLORI SI BORDURI trimis de
( 3 mai 2012, 14:17:53
Iata combinatia perfecta.Sa vedem cat costa florile.Daca punem pretul de la spatii verzi si inmultim cu 400.000 fire iese cam 75.000 euro.Dar tinand cont ca o parte nu sunt productia proprie ajungem la 100.000 euro.Acuma stau sa ma intreb cine numara 400.000 fire flori .Prin decizia nesimtita a lui Ungureanu care a dat de la buget 170 miliane euro portocaliilor,Suceava a primit doar 130.000 euro.(Flutur nu este in gratiile lui Blaga)Deci vad ca banii primiti cadou de paste se duc pe flori.Mai adaugam mascarada cu bordurile luate si plimbate si avem imaginea unei gauri negre.Blejnar a fugit ,prefectul Popescu va fi zburat,asteptam cu interes corpul de control al primului ministru.
5.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2012, 01:37:07
Sa punem flori frumoase si portocalii peste tot ! Ca doar asta ne trebuie , boschetei si floricele peste tot ,sa uitam ca nu avem bani sa mergem din cand in cand sa ne cumparam ceva mai bun de macare. Mergem cu 5 lei in buzunar ca sa cumparam parizer si in timp ce mergem la cel mai ieftin aprozar ne uitam la floricelele frumoase . Multumim reprezentantului de pe planeta Prelipca care are sange portocaliu !
Representing Communism in 2012 !
6.   Concluzie trimis de
( 4 mai 2012, 08:56:08
Pana la urma sunteti toti care ati postat niste t.....ti politici in frunte cu ABCDAR.
Nimic nu va place, nimic nu va convine, totul va pute , vreti sa va dea primaria 5 lei sa va cumparati parizer etc. Intreb voi nu lucrati nicaieri, in fiecare zi sunteti prezenti cu postarile voastre de barfa. S-a schimbat guvernul ce mai vreti ? O sa se schimbe si altii, atunci veti ramane fara obiectul muncii , ce veti face o sa va cautati un loc de munca?Pt. COMUNIST ma c..c in covrigul tau ca ati ocupat si trotuarele cu ele

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei