Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Candidatul PD-L la Primăria Siret pune pe tapet greşelile actualei administraţii locale PNL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Candidatul PD-L la funcţia de primar al oraşului Siret, Vasile Tablan, susţine că actuala administraţie PNL a oraşului a făcut în acest mandat o serie de greşeli care au avut impact negativ asupra locuitorilor. Tablan, care a condus primăria până în anul 2008, a amintit în primul rând de îngrădirea accesului siretenilor în primărie prin înfiinţarea unui filtru de control atât la intrarea în instituţie, cât şi la uşa cabinetului primarului.

„De asemenea, actuala conducere a încercat să-şi ascundă nerealizările, promisiunile electorale, prin acţiuni organizate de denigrare a fostei conduceri, fenomen care se manifestă şi astăzi atât în <presa locală>, cât şi pe internet, unde anumiţi funcţionari publici postează fel de fel de mesaje. Aceşti funcţionari publici ar trebui mai întâi să-şi amintească de găurile lăsate prin primărie pe vremea când erau angajaţi, fiindcă acum sunt reangajaţi şi cu ce statut. Stimaţi sireteni, funcţionarii noştri publici au ajuns sub conducerea actuală să adune semnături în favoarea candidaţilor independenţi în timpul programului. Şi ne întrebăm de ce oraşul arată aşa? Sau de ce nu vă sunt rezolvate problemele dumneavoastră cotidiene?”, a declarat Tablan.

 

Tablan susţine că actuala conducere a primăriei nu a gestionat cum trebuie banii de la buget

Candidatul PD-L la Primăria Siret a arătat că actuala conducere a oraşului a încercat prin diferite mijloace să convingă cetăţenii că datorită găurilor lăsate în buget de vechea conducere nu şi-a putut realiza programul electoral. ”Vizualizând bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011, nu aş spune că s-a dus lipsă de bani. Veniturile per total au fost realizate în proporţie de 74%, adică 16.576.767 lei, din care venituri proprii 5.696.746, adică 46% din cele prognozate, iar cheltuielile cu dobânzile şi ratele la credite au reprezentat 16%, adică 936.574 lei. În schimb sunt datorii la furnizorii de servicii, circa 2.018.719 lei (35%), din care numai 1.021.416 lei (18%) o reprezintă datoria pe care o are primăria către Societatea de Drumuri, care le-a şi blocat conturile. Această societate a asfaltat străzile în Siret, inclusiv Sf. Treime şi Ana Ipătescu, cu care astăzi cei care scriu se laudă, dar aceste lucrări sunt neplătite. Spun neplătite fiindcă cu toată această datorie Primăria Siret cheltuieşte în anul 2011 suma de 890.682 lei, adică 16% din venituri, pentru întreţinere străzi. Deci se mai putea asfalta ceva, dar probabil a fost mai uşor să se umple grădina publică cu materiale de balastieră şi să arunci câteva remorci de balast pe străzi. La banii care au fost cheltuiţi în trei ani la capitolul întreţineri străzi se putea achita şi datoria de la Societatea de Drumuri şi se puteau asfalta străzile 1 Mai, Castanilor si Tudor Flondor”, a spus Vasile Tablan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul PD-L la Primăria Siret pune pe tapet greşelile actualei administraţii locale PNL.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Candidatul PD-L la Primăria Siret pune pe tapet greşelile actualei administraţii locale PNL2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebari si raspunsuri trimis de
( 3 mai 2012, 12:36:34
s-a mutat articolul si au disparut comentariile deci revin ( editie revazuta si adaugita) :

1. Este un lucru rau ca in 2011 s-au alocat bani si s-a facut intretinerea strazilor ? De ce nu trebuiau sa fie bani nici macar pentru intretinere daca nu se poate mai mult ?
2. Cate strazi asfaltate a lasat in urma sa primarul Tablan in 2008 dupa 3 sau 4 mandate ca isi permite acum sa dea lectii ?
3. De ce vorbeste Tablan de funie in casa spanzuratului ? Vrea sa i se aduca aminte cate filtre avea la cabinetul sau si au disparut intre timp ?
4. De ce ameninta candidatii independenti ? Dupa ce ai facut lista de consilieri PDL asa cum e acum nici ai tai nu te mai iubim asa ca nu ai nici o sansa.
5. De ce este un lucru rau ca s-au asfaltat strazile Ana Ipatescu si Sf. Treime ? Au fost asfaltate in 2009 cand Troita a sarbatorit 650 de ani. Nu mai erai primar. Sau de asta ?
6. De ce nu prea sunt bani acum ? Nu cumva pentru ca se platesc alea doua trei proiecte cu care te lauzi tu si pe care le-ai facut pe credit ? Si eu as vrea sa-mi iau televizor pe credit dar ratele sa le plateasca vecinul.

Poate era mai bine sa candidezi la Putna poate mai aveai o sansa. Acolo tocmai a plecat Coroama la PSD si a ramas loc liber de candidat la PDL.
2.   Vesnic nemultumit trimis de
( 3 mai 2012, 17:51:39
nu stiu cum se mai suporta omul asta pentru ca de atata nemultumire cred ca se uraste si pe el pentru magariile facute. Sustinatorii din umbra deja se lauda cu impartirea orasului - unu ia piata, altu stadionul, altul toate lucrarile, etc. si nici macar nu a castigat alegerile. Stici ce, nici nu le va castiga pentru ca este la ani lumina fata de actualul primar care are peste 70% iar domnia sa undeva pana la 20%.
3.   Pe banii lu flutur trimis de
( 3 mai 2012, 19:27:49
este al patrulea articol , in care un fost primar isi vrea inapoi ciolanul , oare de unde banii pentru atatea articole ? credit la furnizorii ?
M-am saturat de campanie ... ba pe capra vecinului , ca nu este cazul , (fiind in opozitie a facut destule) , hai sa vedem proiecte noi , specificarea clara a surselor de finantare , explicarea impactului , implinirea beneficiilor NOI , ceva nou , ... asta seamna a propaganta ieftina . nu poti sa te ridici deasupra unui concurent decat daca ii pui piedica ....
4.   Mafiotii trimis de
( 3 mai 2012, 19:38:54
Fratiilor voi vorbiti din carti sau sunteti angajati la primarie?
In Siret nu s-a facut nimic concret,doar datorii din partea primariei,mai cititi si voi,documentativa si o sa vedeti ca primaria Siret e ingropata in datorii.
In primarie sunt angajati toate pilele primarului si asa mai departe,toti betivii ...mergeti mai des pe la HAN si o sa-i vedeti,unul mai praf ca altu.
Ei sunt oamenii care ne reprezinta sau mai bine zis ei sunt oamenii care au grija sa le fie lor bine in nici un caz locuitoriilor.
Voi daca sunteti asa de doxati in informatii ...ziceti-mi ceva concret ce s-a facut in Siret in ultima perioada...sa vad dau eu un raspuns ..?? NIMIC!
Vedeti-va de treaba si nu mai vorbiti prostii!
Primaria Siret e plina de oameni incompetenti,betivi si asa mai departe!
5.   Tablan si ungureanu trimis de
( 3 mai 2012, 20:52:49
Tablan si Ungureanu sunt 2 fosti, sunt de domeniul trecutului intunecat al orasului Siret, unul traseist si celalalt e cu functiile. Cat despre vestirea icterului cred ca tu ai icter cat ai baut de la astia doi ca sa-i ridici in slavi. Apropo de angajatii primariei toti sunt angajati din vremea lui tablan. Pai el pe ce criterii i-a angajat atunci daca acum ii critica. Realizari sunt si ele, dar nu pe datorie, nu cu indatorarea bugetului ci pe proiecte si bani nerambursabili
6.   Pentru malefic si cristi din valea trimis de
( 3 mai 2012, 22:24:23
maleficosule hanul a fost cuibusorul de nebunii al pdlistilor pana cand a venit actualul proprietar . care este catindat ppdd. daca trece pe acolo careva este vre-un nostalgic tablanist. tu daca stai in Zamostea nu ai de unde sa stii.
Pentru Cristi. Daca tot comentezi macar invata o bruma de politica . Vezi ca dusmanul tau este prietenul prietenului tau adica Prodan este prietenul si sustinatorul frenetic al lui Tablan ( aproape rimeaza ). Prodan abia asteapta sa-si spanzure finul ca nu a venit in PDL si l-a lasat descoperit in fata lui Flutur.
Si bine a facut ca nu a mers. Uite Serban de la Campulung a mers la PDL la o saptamana dupa ce a fost ales si nu a primit nimic. E varza si orasul si Serban. Crezi ca banii sunt pentru oricine ? Sunt numai pentru initiati frate. Cat despre PSD e varza tomai datorita lui Ungureanu care nu a luat decat 15% in alegerile trecute. Iar anl ul si drumurile sunt realizari ... dar nu pentru Tablan si nici pentru Ungureanu. Apropo cat iti da Ungureanu sa-i pomenesti numele ?
7.   Prestimabile... o iei la vale malefic de tot! trimis de
( 3 mai 2012, 22:43:29
Aurolaci o fi sinonim cu săraci, nu!? În limbajul tău...Nu înțeleg ce te deranjează la ei ! Sau poate e o rușine să fi sărac!? Dar, se știe ce coate-goale erau cei de teapa lui Tablan și alde Ungureanu. Au venit aduși de adevărata ciumă, cea roșie, comunistă, în Siret. Siretenii nu uită lichelele de acest gen! Și nici faptul că ăștia sunt adevărații pupincuriști de la Ștefan Gheorghiu. Pe spatele siretenilor, turnându-i și păcălindu-i, furând fără pic de rușine s-au înbogățit. Ei și beizadelele lor! Și-au făcut case urmașilor și și-au tras pământuri în vamă, în vale sau... de pe unde i-a tunat și i-a adunat. Au tras chiolhanuri fără număr, dormind sau ciomăgindu-se pri birouri...Cine? Păi, unul cu altul...Ungureanu cu Tablan...HA! HAA! Niște incapabili, de o nesimțire crasă... Cine a luat-o în bot!? Siretenii, care au fost jefuiți zeci de ani de această clică condusă de Tablan....care nu este chiar (deloc)varianta,,,, ideala și colega Ungureanu, un om competent, combatant...si hotarat...sa lupte cu bețivanii de alde el, prin cârciumi. Așa i-au deprins și pe funcționari, mergând pe principiul Beu și eu și șefu meu ...Tablan sau Ungureanu! Dar, ce-i mai rău, că și urmașii acestor nobile secături nu-s mai prejos, că de, capra sare masa, iada sare casa! O știu toți cei din Siret!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei