Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânăr din Ilişeşti

La 27 de ani, dezvoltat intelectul ca un copil de 13 ani şi cu o tumoră la nivelul rinofaringelui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La 27 de ani, Mihai Ferari, din Ilişeşti, este dezvoltat intelectul ca un copil de 13 ani şi anul trecut a fost diagnosticat cu o tumoră la nivelul rinofaringelui, care se adaugă la celelalte afecţiuni de care suferă din copilărie: hipotiroidie, tulburare de apetit, sindrom adipozogenital (obezitate şi infantilism genital). Tumora i-a afectat şi vederea, astfel că, din decembrie anul trecut, Mihai nu mai vede cu ochiul drept.

 

„Simt că nu mai am putere”

Tânărul provine dintr-o familie numeroasă, cu şapte copii, el fiind cel mai mare dintre fraţi, cel mai mic având 14 ani.

Mama lui Mihai, Voichiţa Ferari, în vârstă de 49 de ani, ne-a spus că în ultimii 20 de ani a fost internată, în diferite spitale, cu fiul ei, de cel puţin de două, trei ori pe an.

„Simt că nu mai am putere. Primele probleme de sănătate le-a avut la două luni. Era vorba de o hepatită. Am stat internată cu el în spital mai multe luni. Părea să-şi revină. A crescut normal până la vârsta de 7 ani, după care au început problemele de sănătate. Nu s-a mai dezvoltat. Medicii au spus că este dezvoltat ca un copil de 13 ani. Primele probleme au fost create de tiroidă”, ne-a povestit femeia, care cu greu face faţă cheltuielilor cu medicamentele şi cu alimentaţia pe care trebuie să i le dea lui Mihai.

Pentru că tânărul avea dureri foarte mari, familia a făcut eforturi financiare deosebite, a adunat 400 de lei pentru un RMN, în urma căruia i s-a găsit o formaţiune tumorală la nivelul rinofaringelui. Tot în urma investigaţiilor, pe scrisoarea medicală a tânărului medicii au completat şi alte afecţiuni: osteoporoză, hepatită, ulcer, insuficienţă tiroidiană, nanism hipofizar (afecţiune caracterizată prin dezvoltare staturală insuficientă - bărbaţi - 130 cm.)

 

„Dacă nu ajungem urgent la Iaşi, nu ştiu ce se va întâmpla cu acest copil”

Mihai urmează acum un tratament cu citostatice, combinat cu multe alte medicamente pe care familia lui trebuie să le suporte din propriul buzunar. Inclusiv analizele băiatului sunt plătite de Voichiţa Ferari, de fiecare dată când este nevoie. Femeia primeşte ajutorul social de la Primăria Ilişeşti, circa 300 de lei. Împreună cu soţul ei, şi-au crescut cei şapte copii fără să ceară de la nimeni nimic. Doar Mihai are probleme de sănătate. Ceilalţi copii ai familiei Ferari sunt sănătoşi, unele fiice fiind deja căsătorite, la casele lor. Voichiţa Ferari a mai completat că medicii i-au recomandat băiatului evitarea efortului fizic, un regim alimentar bazat pe carne slabă, peşte, multe legume, fructe proaspete, lactate, regim pe care mama băiatului nu are cu ce să îl asigure, din cauza lipsei banilor.

„Stau cu trimiterea către Clinica de Oncologie Radioterapie Iaşi în mână, fără să pot face un pas, din cauză că nu mai avem bani. Am epuizat în aceşti ani toate economiile. Băiatul are dureri mari de oase, nu mai vede cu un ochi, este nervos, varsă tot ce mănâncă. Şi când bea apă vomită, şi atunci când trebuie să ia medicamentele. Tumora s-a extins către baza de craniu. Este din ce în ce mai greu. Dacă nu ajungem urgent la Iaşi, nu ştiu ce se va întâmpla cu acest copil. Din cauza bolilor, nu a mers nici o zi la şcoală. A învăţat de la ceilalţi fraţi câte ceva, să numere, de exemplu. Este foarte greu. Trebuie să-i cumpăr medicamente, pe care de multe ori nu am cu ce...”, a mai completat mama tânărului.

 

Ajutaţi-l pe Mihai!

Cei care pot să-l ajute pe Mihai cu alimente, cu bani pentru a putea face deplasarea la clinica de oncologie din Iaşi, pentru a-şi plăti medicamentele sau investigaţiile de care are nevoie urgent, pot să ia legătura, telefonic, cu mama acestuia, Voichiţa Ferari, 0740 875 603, sau pot să viziteze această familie, în Ilişeşti, pe strada Moara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 27 de ani, dezvoltat intelectul ca un copil de 13 ani şi cu o tumoră la nivelul rinofaringelui.
 Vizualizări articol: 2113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La 27 de ani, dezvoltat intelectul ca un copil de 13 ani şi cu o tumoră la nivelul rinofaringelui5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei