Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ungureanu l-a demis pe Marin Anton de la Mediu, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului

Vineri, 27 Aprilie 2012 (19:17:41)

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a demis pe Marin Anton din postul de secretar de stat în Ministerul Mediului, printr-o decizie semnată vineri, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului în urma moţiunii de cenzură votată în Parlament.

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a cerut revocarea din funcţie a secretarului de stat Marin Anton încă de marţi după-amiază, pentru că acesta nu mai face parte dintr-un partid politic sau nu mai este susţinut de un partid politic din arcul guvernamental.

Preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că pleacă din partid, că renunţă la anunţata candidatură la şefia Consiliului Judeţean Giurgiu şi că îşi va da demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului.

În calitatea sa de secretar de stat la Ministerul Mediului, Marin Anton era preşedintele Comitetului de Analiză Tehnică pentru proiectul minier de la Roşia Montană. Cu toate că are această calitate, Marin Anton s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea dezvoltatorului proiectului, fiind acuzat de partizanat cu firma canadiano-română Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) de către ONG-urile care contestă intenţia firmei de a deschide cea mai mare exploatare auriferă de suprafaţă din Europa în localitatea din Munţii Apuseni.

Marin Anton este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Cabinet, cu o avere estimată de Forbes la aproape zece milioane de euro.

În iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că s-a autosesizat din presă în legătură cu averea lui Anton şi că îl verifică pe acesta. Până în prezent, ANI nu a dat niciun detaliu despre stadiul investigaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ungureanu l-a demis pe Marin Anton de la Mediu, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ungureanu l-a demis pe Marin Anton de la Mediu, cu puţin timp înainte de căderea Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei