Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Iker Casillas – Balon de Aur!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să începem cronologic. Bravo, Chelsea! Haideţi să nu ne dăm mai esteţi decât trebuie, meritul englezilor e incontestabil, chiar dacă au săpat tranşee. Cei care spun că au făcut antijoc sunt nişte subiectivi care nu şi-au depăşit frustrarea. Dacă-i pe aşa, iată cum ar suna o „micronică” la meciul dintre David şi Goliat... David refuză jocul, preferă şutul de la distanţă, nimerind unul norocos sub bară!

Şi eu am fost de partea Barcelonei, dar mă pot bucura că roata fotbalului continuă să se învârtă, iar ghinionul lui Chelsea din înfruntarea de acum câţiva ani s-a transformat acum în pavăză la şuturile lui Messi. Să mai facem o remarcă: în perioada de inferioritate, englezii au câştigat cu 2-1! Păi înseamnă că e bun antijocul ăsta dacă reuşeşti s-o vâri în aţe de două ori. Iată-l Drogba cum se apără ca un fundaş lateral în faţa lui Cuenca, deposedează, trece ca o extremă de un încă adversar şi expediază şutul ăla din propria jumătate! A fost singurul şut pe poartă apărat de Valdes. Şi cu asta să facem trecerea spre Barcelona. De multă, mult prea multă vreme, tiqui taca suplineşte prestaţiile aproximative ale portarului. Valdes şi-a îngropat echipa şi cu Real, la primul gol a fost coautor, iar la cel al lui Ronaldo nu l-a ajutat inteligenţa în a aprecia progresia liniară a portughezului (Casillas n-ar fi luat golul ăla, sunt convins). Iar marţi seara Valdes şi-a încununat opera bezmetică expediindu-l pe Pique la infirmerie şi ieşind hazardat la primul gol, o invitaţie la lob. Oricum, chiar şi aşa, dacă Barcelonei i-ar fi funcţionat tracţiunea anterioară în parametri normali, n-ar mai fi contat cine era în poartă. Dar când, în repriza secundă, cu om în plus, ai un ritm de o ocazie la 10 minute, se poate întâmpla să nu vrea să intre. Are şi mingea personalitatea ei.

Pentru ca totul să fie pe dos, şi la cealaltă semifinală s-a calificat outsider-ul, dar se poate spune fără teama de a greşi că Bayern a meritat. Nemţii au refuzat să accepte superioritatea teoretică a adversarilor şi au dominat-o pe Real la ea acasă. Îmi declar toată admiraţia pentru Iker Casillas, portarul care îţi ţine mereu echipa în joc, invers ca la Barcelona. Era cât pe ce să scoată până şi penaltiul lui Robben, din timpul regulamentar! Iar la loviturile de departajare şi-a resuscitat echipa când nimeni nu mai credea. Putea face mai mult? Da, putea să dea şi gol, dacă-l lăsau vedetele să execute. În ceea ce-l priveşte pe Mourinho, a ratat deocamdată poziţia de guru al antrenorilor, trei trofee cu trei echipe diferite, dar sunt convins că va mai avea ocazii. Nici el nu e infailibil, după cum n-a fost nici Barcelona. Dar el, Mourinho, trebuie să-şi asume meschinăria din meciul tur, acolo unde s-a pierdut de fapt calificarea.

Ce rămâne acum pentru cei doi granzi neconsolaţi din Primera? Probabil câte un trofeu intern de căciulă, dar mai ales o cursă furibundă între Ronaldo şi Messi pentru titlul de golgeter. Îi văd pe amândoi pe lista marcatorilor în fiecare din aceste patru etape rămase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iker Casillas – Balon de Aur!.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iker Casillas – Balon de Aur!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei